Column, gasthoofdredacteur stelt zich voor

Of ik eens een column wil verzorgen voor AalsmeerVandaag? Jazeker, dat wil ik wel. Had je (Arjen) nog een specifiek onderwerp in gedachten? Wat dacht je van je gasthoofdredacteurschap? Jee, wat een goed idee, daar was ik zelf niet op gekomen. En dat bedoel ik absoluut niet cynisch.

Daar was ik dan, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van AalsmeerVandaag, gedurende de periode van 24 juli tot en met morgen.

Voorstelrondje
Laat ik mijzelf eerst eens netjes introduceren. Mijn naam is Mariëlle Wegman, 48 jaar jong, woonachtig in Alphen aan den Rijn. U vraagt zich wellicht af wat een 'Alphenaar' van doen heeft met Aalsmeer in het algemeen en AalsmeerVandaag in het bijzonder. Geboren in een woonark aan de Oosteinderweg ben ik een echte Aalsmeerder, een Farregatter. Een gevoel dat ik nooit ben kwijt geraakt. Ik woon alleen maar in Alphen. Leven doe ik met en in Aalsmeer.
 
Sinds vorig jaar schrijf ik met enige regelmaat voor AalsmeerVandaag. Nieuwsfeitjes, bijwerken van de agenda, sport, een enkel interview en sinds kort de berichten van en over Radio Aalsmeer. In mindere mate fotografeer ik ook voor de nieuwssite. Soms staat mijn naam onder een artikel, soms ook niet. Het ligt er maar helemaal aan hoeveel er 'van mijzelf' is.
 
Gasthoofdredacteur
Tijdens een vrij recentelijk ritje naar de rechtbank in Amsterdam, vroeg Arjen of ik er iets voor zou voelen om hem een weekje waar te nemen als hoofdredacteur, tijdens zijn welverdiende vakantie. Koelbloedig 'ja, hoor' zeggen, terwijl er een inwendige storm ontsteekt, is een kunst apart. Een positieve storm, dat dan weer wel. Eentje van trots en de gedachte 'zo slecht doe ik het dus nog niet'.
 
Gastvrouw
De afgelopen week was ik dus in wezen uw gastvrouw, degene die bepaalde wat u aan Aalsmeers nieuws voorgeschoteld kreeg, en daarbij ook de manier waarop. Best een hele verantwoordelijkheid, als ik daar zo eens over nadenk. Ik ging de uitdaging echter graag aan.  
 
Dat die uitdaging er lag (en ligt), is tijdens 'komkommertijd' wel duidelijk geworden. Soms is het echt zoeken, en deze periode van het jaar staat er toch wel om bekend dat het wat stiller is qua nieuws dan tijdens de rest van het jaar. 
 
Voor mij zit het er bijna op, vanaf maandag neemt Ilse Zethof het stokje van mij over, als hoofdredacteur van AalsmeerVandaag. Uw feedback zie ik graag terug in de reacties onder dit bericht. Wees een beetje mild, het was voor mij ook maar voor het eerst. Speciale dank gaat overigens nog wel uit naar Leni Paul en Jaap Maars voor hun hulp en ondersteuning.
 
Foto's: Mariëlle Wegman (op de voorpagina: archief AalsmeerVandaag; die in de tekst: credits Merel Meijdam)
 
(advertorial)

5 reacties

 1. Je bent je roeping misgelopen, Mariëlle. Je schrijft goed, prettig leesbaar, gevat en humoristisch. Af en toe lees ik je blogpost, knap! Ga door met schrijven!

 2. Mariëlle,
  Ik heb je reactie op mijn kritiek op de collage zeer gewaardeerd en wilde je daar nog voor bedanken. Bij deze……en blijf betrokken en nieuwsgierig naar wat er in Aalsmeer gebeurt.

 3. Goed gedaan!

  Is ook niet niks. Aalsmeer Vandaag bestaat omdat het een harde kern heeft van mensen die GROTE liefde voelen voor het bloemendorp.

  Bevlogenheid en nieuwsgierigheid. Dat maakt deze site zo mooi.

  Betrokken bij groot en klein nieuws. Fijn dat je het hart liet kloppen Mariëlle en succes Ilse!

 4. Marielle, ik heb er niets van gemerkt. En dat bedoel ik als compliment. Als ik terugkijk in de afgelopen dagen is er veel gepubliceerd ondanks de komkommertijd dus een rustige week zal het niet geweest zijn. Top gedaan!

 5. Goed gedaan Mariëlle. Alsof er niets aan AV veranderd is. Hoewel ik me nu realiseer dat je dit natuurlijk op 2 manieren kunt interpreteren… ;-). Leuk om te lezen dat jij je als Alphenaar toch eigenlijk een echte Aalsmeerder voelt. Ik ben weliswaar niet een geboren Aalsmeerder maar er wel getogen. Dat gevoel van verbondenheid raak je nooit meer kwijt. Leuk om via Aalsmeer Vandaag op de hoogte te blijven. Bedankt voor je verhaal. De hoofdredacteur kan zo wel vaker op vakantie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel