Ceremonie overgeslagen bij eerste paal Triade

Het zal de inwoners van de Hornmeer niet ontgaan zijn dat de bouw van Integraal Kind Centrum Triade is begonnen. Vanaf zeven uur vanochtend wordt er flink op los geheid op het voormalige hoofdveld van VV Aalsmeer. Gisteren werd de echte eerste paal geslagen maar een feestelijke ceremonie wordt nog even uitgesteld.

Een jaar later dan gepland gleden gisteren dan eindelijk de eerste palen voor de nieuw te bouwen fusieschool in de boterzachte Hornmeerbodem. Na diverse malen uitstel was er nu kennelijk zoveel haast bij dat een feestelijke 'eerste paal ceremonie' werd overgeslagen. De leerlingen van Triade Zuid en Triade Hornmeer (Voorheen Hoeksteen en Wegwijzer) waren er niet bij. Volgens de verantwoordelijke aannemer omdat het te onveilig zou zijn met zoveel kinderen op de bouwplaats. Een gemiste kans, net nou op beide scholen het thema 'bouw' centraal staat.

Eerste steen
Wel werd de wethouder op stel en sprong opgetrommeld en ook nieuwe schooldirecteur Laura van Rossen zette het op een holletje om het paal slaan mee te maken. Ze liet weten dat er nog voor de zomervakantie een eerste steen gelegd gaat worden waarbij de kinderen wel aanwezig zullen zijn.

Als de bouw verloopt zoals wordt gehoopt, is de school volgend jaar zomer klaar voor gebruik en zal het gebouw aan het begin van het schooljaar 2019-2020 worden betrokken.

Foto's: een omwonende bekijkt aan het einde van de middag het resultaat van de eerste klappen. Er bleef enig 'vuurwerk' achter na het slaan van de palen. (Tekst en foto's Arjen Vos)

(advertentie)

 

4 reacties

 1. Commentaren over onbenulligheden… Is het dan NOG niet duidelijk dat heden ten dage de prioriteiten in het onderwijs ELDERS liggen dan op de bouwplaats?!

 2. Beste Joop,
  En daarom, stop ik juist nu wel heel veel tijd in mijn kleinkinderen en de andere klasgenootjes.
  We klagen over de beperkte belevingswereld die bij de kinderen binnen komen, via de moderne media.
  Laat mij maar gewoon dan Jan Klaassen spelen voor ze op school of in de bieb.
  Net zoals ik op de Dam in Amsterdam genoot van mijn eerste spannende belevingswereld, via de poppenkast toen daar.

 3. Was dat Gerard Zelen verkleed als Jan Klaasen op de openingsfoto? Ik ben het met Gerard eens dat bij de behandeling van het thema bouwen de realisatie van een nieuwe school een prachtig vertrekpunt kan zijn. Ik ben het niet met hem eens dat het negeren hiervan een kwaal is van deze tijd. Ik kan me namelijk niet herinneren dat, toen ik opgroeide, aan de belevingswereld van het kind aandacht werd besteed. Was je te druk, men zou nu zeggen ADHD, dan werd je vast gebonden aan de stoel of in de kelder gestopt met de juf boven op het luik om te voorkomen dat je/ik als kleuter zou kunnen ontsnappen. De reactie van ouders was toen: je zal het er wel naar gemaakt hebben.

 4. Poppenkast komt
  Jammer, een gemiste kans voor de kids, om hun nieuwe school vanaf het begin, van dichtbij zien gebouwd te worden.
  Het lijkt wel een kwaal van deze tijd: Haast en nog eens haast. Voor de kleine dingen, die voor sommige heel erg groot kunnen zijn, en zeker voor kinderen, is vaak geen tijd meer voor ingeruimd.
  Gelukkig hoeven de kinderen er niet lang om te treuren.
  Speciaal voor hun thema ‘bouw’ komt de poppenkast binnenkort met Bob de Bouwer langs, om er toch nog een feestje van te maken!!!
  Want niet alleen in Holland staat een huis, maar ook straks de nieuwe school ‘Triade’!!!!!!
  tot ziens, in de Wegwijzer en wellicht ook in de Hoeksteen.

  Groetjes, Jan Klaassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel