Centrum autoluw tijdens Bandjesavond

Bandjesavond 2019 met The Hucksters bij Joppe

Door: redactie. De organisatie van Bandjesavond hoopt dat er zaterdag zo weinig mogelijk auto’s in het centrum te vinden zijn. Er wordt opgeroepen om vanaf 15 uur elders te parkeren. Er worden verkeersregelaars ingezet om verkeer in goede banen te leiden.

Op zes verschillende podia worden zaterdag optredens verzorgd. Deze zijn te vinden in de Dorpsstraat (Wapen van Aalsmeer), Marktstraat (Restaurant De Oude Veiling), Zijdstraat (De Praam), Weteringstraat (Café Joppe), Punterstraat (Café De Gouwetéén) en op het Molenplein (Legends en De Jonge Heertjes). De avond start om 20 uur en om 01 uur gaat de muziek uit.

Veiligheid
De Weteringstraat (tussen Marktstraat en Zijdstraat), Punterstraat, Schoolstraat, Dorpsstraat (tussen Zijdstraat en Schoolstraat), Zijdstraat en Marktstraat worden zaterdag 29 juni van 15 tot zondag 30 juni 02 uur afgesloten voor auto’s. De Gedempte Sloot wordt ook afgesloten voor doorgaand verkeer (uitgezonderd bewoners). Er staan verkeersregelaars. Inwoners en bezoekers van het centrum wordt verzocht hun auto elders te parkeren. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid van zowel de bewoners als de bezoekers te waarborgen en om schade aan privévoertuigen te voorkomen.

Strenge aanpak wildplassers
Tijdens de optredens kunnen bezoekers bij de verschillende verkooppunten terecht voor drankjes en op diverse plekken zijn snacks verkrijgbaar. Het is niet toegestaan eigen drank en glaswerk naar het evenement mee te nemen. Naast de toiletten bij de verschillende horecazaken zijn er extra toiletten in de nabijheid van de verschillende podia. De beveiliging treedt streng op tegen tegen wildplassen. De EHBO-tent bevindt zich in de Weteringstraat. De organisatie raadt aan om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen, dit in verband met de beperkt beschikbare parkeergelegenheid.

(Foto’s: archief AV/Arjen Vos)

 

 

2 reacties

 1. Bandjesavond: je was weer fantastisch, als vanouds! Wat een gezellige, heerlijke avond!!! Echt genoten, organisatie bedankt! Dit is zo’n rede waarom we nooit uit Aalsmeer weg willen.

 2. Goed idee: extra toiletten tijdens bandjesavond.
  Het zou ook zonder bandjesavond voor winkelend publiek fijn zijn als er ergens openbare toiletten zijn.
  Niet alleen Aalsmeer, maar in heel Nederland is dat slecht geregeld.
  Spanje is een prachtig voorbeeld.
  Daar kan je overal gratis naar zeer mooie schone onderhouden toiletten langs gaan. Zowel in winkelcentra als bij stranden, wandel paden enz.
  Er zijn mensen die niet meer naar buiten gaan omdat ze nergens naar toilet kunnen. We zijn niet allemaal hetzelfde, hè…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin