CDA: ‘Eenzaamheid moet hoog op politieke agenda’

Méér “wooninitiatieven” voor ouderen zoals Mijnsheerlijckheid in Kudelstaart en het Poldermeesterplein in Nieuw Oosteinde. Dat bepleit de lokale CDA-afdeling in een persbericht naar aanleiding van een recent werkbezoek bij filialen van Zorgcentrum Aalsmeer.

“Verhuizen naar een woning die beter toegankelijk is voor mensen met (beginnende) fysieke beperkingen en naar betere voorzieningen wordt vaak pas een optie op het moment dat deze woning binnen de vertrouwde wijk of buurt ligt. Dicht bij familie en vrienden,” stelt fractievoorzitter Robbert-Jan van Duijn.

Ontmoetingsplekken
Volgens het CDA helpen ontmoetingsplekken en wijksteunpunten die te vinden zijn bij Mijnsheerlijckheid en het Poldermeesterplein en ook bijvoorbeeld in wijkgebouw Irene goed tegen “vereenzaming”.

Van Duijn noemt dat “een van de grote sociale problemen” van deze tijd. Het wordt naar zijn mening dan ook tijd om het thema eenzaamheid “hoog op de politieke agenda” te zetten.

Foto: CDA'ers op werkbezoek. Achteraan (zonder bril) rondleider Jan Dreschler, directeur van Zorgcentrum Aelsmeer. (foto CDA)
 

Eén reactie

  1. Het thema Eenzaamheid hoog op de politieke agenda plaatsen lost natuurlijk het probleem niet op. Praten over helpt niet, er moet worden gehandeld. Thema aan de orde stellen in wijk- en buurtplatforms, de ontmoeting (ook met de gemeente) arrangeren in wijken en buurten, verbinding maken met de buurtfee, kortom het gesprek voeren in de wijk. En dan niet alleen op de wijkavond, maar ook gewoon overdag aanwezig en aanspreekbaar zijn in de wijk. Maak werk van de verbinding is mijn devies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel