CDA baalt van verruiming winkeltijden

Dat de gemeenteraad afgelopen donderdag besloot de winkeltijden op zon- en feestdagen te verruimen, is tegen het zere been van het CDA. In een persbericht zegt de partij niet te kunnen begrijpen dat de gemeenteraad afgelopen december nog besloot dat de winkels op zondag van 12:00 tot 20:00 uur hun deuren open mogen houden en nu voor een verruiming stemt.

“In de oude verordening hadden winkels de mogelijkheid om honderd uur per week open te zijn. Honderd uur waarin klanten niet alleen hun inkopen doen, maar ook honderd uur waarin omwonenden overlast kunnen ondervinden van het winkelend publiek. Honderd uur waarin de kleine middenstander zoals de bakker, slager en drogist open moet om te concurreren met de grote supermarktketens,” aldus de lokale christendemocraten.

Met de verruiming van de winkeltijden is de overlast voor omwonenden op zondagochtend volgens het CDA werkelijkheid geworden. In tegenstelling tot bijna alle andere partijen, vindt het CDA dat één ochtend in de week rust broodnodig is: “Elke dag van de week zal er nu drukte rondom supermarkten zijn, waardoor omwonenden niet alleen geen enkele ochtend rust meer hebben, maar ook tot ’s avonds laat overlast zullen ondervinden.”

Het CDA zegt het te betreuren dat zij de kleine middenstander niet heeft kunnen beschermen: “Het is jammer dat de andere partijen in de gemeenteraad deze visie niet delen en niet inzien dat de kleine middenstander op deze manier ernstig geschaad wordt.”

Tekstbewerking en foto Arjen Vos

 

 

Eén reactie

  1. Helaas CDA, dit is nu weer typisch zo’n gevalletje van willekeur. Je wel inzetten voor de overlast en rust van de omwonenden van de winkels maar totaal wegkijken voor de overlast van de bewoners van de Hornmeer die veel meer overlast gaan ondervinden door het DROOMVARIANT van het waterfront.
    Misschien kan het CDA ook iets voor deze inwoners doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel