Caroline greep toch haar kans op Trade Fair en doopte eigen roos

Door: Arjen Vos. Aalsmeer was afgelopen dagen weer even het middelpunt van de bloemenwereld dankzij de Trade Fair in het gebouw van Royal Flora Holland. Meer dan 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten de vakbeurs om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste trends op bloemen- en plantengebied. De beurs was op woensdagmiddag even het toneel voor de verkiezingscampagne van BBB toen frontvrouw Caroline van der Plas haar eigen roos mocht dopen. Aanvankelijk had ze de uitnodiging afgeslagen.

 

De beurs waar in totaal meer dan 600 exposanten hun uiterste best hadden gedaan hun stand zo creatief en verleidelijk mogelijk in te richten, werd bezocht door onder meer importeurs, exporteurs, kwekers en veredelaars. Ook bloemisten en vertegenwoordigers van supermarktketens, tuincentra en bouwmarkten waren massaal van de partij. Zien en gezien worden, zaken doen en weten wat er op de markt te koop is. Daar ging het drie dagen lang over. In plaats van woensdag, donderdag en vrijdag had de organisatie er dit jaar voor gekozen om het evenement een dag naar voren te halen en dat is goed bevallen. De drukte werd op deze manier beter verspreid en de bezoekersaantallen gelijkmatiger verdeeld.

Het seringen promotieteam van Barendsen Bloemen deelde seringenbonbons uit

Noviteiten
De Trade Fair wordt ook altijd aangegrepen met het uitreiken van diverse prijzen. Royal Flora Holland heeft de ‘Glazen Tulp Award’ in het leven geroepen om innovatie en vernieuwing in de sierteeltsector te stimuleren en verblijdde diverse winnaars van de meest innovatieve producten in vijf categorieën. Snijbloemen, Kamerplanten Groen, Kamerplanten Bloeiend, Tuinplanten en Concepten. Klik hier voor de uitslag.

Volgens kenners de mooiste stand van de beurs:  Dutch Lilly Masters, met foto’s van Monica Stuurop (links in beeld)

Daarnaast reikte Royal FloraHolland-CEO Steven van Schilfgaarde de Greenovation Award uit aan de beste duurzame innovatie van het jaar. Dit keer sleepte een consortium van vier bedrijven – Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering – de prestigieuze prijs in de wacht met hun Potweb, een milieuvriendelijke manier om potworm in Phalaenopsis-orchideeën te voorkomen. Verder waren in het Trade Fair Theater verschillende kennissessies te volgen en had menig bedrijf zijn eigen evenement.

‘Sweet Caroline’
Dat ook Caroline van der Plas van BBB aanwezig was op de Trade Fair, was een een-twee-drietje in gang gezet door Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer en afgemaakt door de firma Brockhoff uit Luttelgeest die de roos Sweet Caroline gaat kweken. Veredelaar van de roos, die het volgens kenners goed moet gaan doen als huwelijksroos, is Erick Speck. Het vereiste volgens Van Weerdenburg enige vastberadenheid om Van der Plas te overtuigen naar Aalsmeer te komen. Aanvankelijk had het BBB boegbeeld de uitnodiging afgeslagen maar na uitleg over wat de Trade Fair precies inhield en wat een promotiekans ze zou mislopen zegde ze haar medewerking toe. Getuige haar enthousiasme tijdens de plechtigheid en het feit dat ze nu een eigen roos heeft, had ze daar geen spijt van.

(Foto’s en film Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Koster)

 

Eén reactie

  1. Of je het met haar eens bent of niet, ze spreekt de taal van het gewone volk en kan voor velen een voorbeeld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin