Carnaval zit kermis in de weg

Door een samenloop van omstandigheden is de kermis dit jaar een flink stuk kleiner dan gebruikelijk. Topattracties als het Funhouse, de Jumper, Breakdance en de Cyber-One ontbreken. Daarvoor in de plaats is er wel een lopend spookhuis. Volgens de organisator wordt de afgeslankte kermis desondanks toch goed bezocht.

Volgens René Duursma van de gelijknamige kermisorganisatie zijn er minder inschrijvingen op de Aalsmeerse kermis vanwege het carnaval die in deze zelfde week plaatsvond. “Volgend jaar valt het carnaval twee weken vroeger, dus dan heeft de kermis in Aalsmeer daar geen hinder van.”

Een ander punt waardoor de kermis kleiner is dan normaal, wordt veroorzaakt door de bouwactiviteiten rondom het zwembad. “We wilden elkaar niet in de weg zitten dus hebben we het ruimer opgezet met meer parkeergelegenheid voor het zwembad. We hebben vanwege die bouw ook niet extra gewerfd onder de exploitanten,” aldus Duursma.

De exploitanten die wel aanwezig zijn, lieten aan Duursma weten tevreden te zijn over de opkomst. Er wacht nog een mooi slotweekend met een vuurwerkshow op zaterdagavond en een euro(familie)dag op zondag.

Foto: hoewel het aan zijn gezicht niet af te lezen valt, zijn de exploitanten volgens de organisatie tevreden over de opkomst. Foto Laurens Niezen.

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin