Buurtfeest bij opening speeltuin

Door: Arjen Vos. Groot feest gisteren bij de opening van de nieuwe speeltuin in de Clematisstraat. Niet alleen de hele straat maar de hele wijk leek uitgelopen te zijn om de festiviteiten bij te wonen. Jong en oud ontmoette elkaar tussen klimrek, kabelbaan, schommel en schaakbord. Dat het een zogenaamd ‘inclusieve speeltuin’ is, werd tijdens het openingsfeestje bewezen. Ook ouderen en mensen met een beperking kunnen hier verpozen.

Erg eenvoudig was het niet om de speeltuin te op deze plek te laten realiseren. Het is vooral te danken aan de vastberadenheid van vier moeders uit de wijk. Het zoontje van Marit Ridder, op de arm van moeder lekker smullend van een portie poffertjes, was nog maar net geboren toen het eerste verzoek bij de gemeente werd ingediend. Dat was ruim drie jaar geleden. Het veldje tussen woonwijk, kapsalon en gymzaal mocht destijds de naam speeltuin niet dragen dus was de wens van de kinderrijke buurt niet zo heel vreemd. Maar wie had gedacht dat de wens snel gehonoreerd zou worden, had het mis. De moeders hadden het gevoel tegen een muur aan te lopen bij de gemeente. “We hebben er met elkaar voor gezorgd dat de gemeente geen nee kon zeggen,” vertelt een zichtbaar trotse Marit op de voor de buurt zo feestelijke dag, “toen we de eerste duizend euro van het Meerlandenfonds binnen hadden, konden we niet anders dan doorzetten.” Daarna bleken er langzaam maar zeker meer geldschieters en ook de gemeente bereid om een bijdrage te leveren met uiteindelijk een compleet ingerichte speeltuin als eindresultaat. Volgens Marit ontroerend om te zien hoe intensief de speeltuin sinds de aanleg al wordt gebruikt. “Al het harde werk is nu eindelijk zichtbaar. Het is veel meer geworden dan we ooit hadden durven dromen.”

Puntje van aandacht
Kinderburgemeester Vera Keessen mocht de speeltuin gisteren samen met burgemeester Oude Kotte voor geopend verklaren door het lint met een reuschtige schaar door te knippen. De totale kosten voor de aanleg bedragen 115.000 euro. Puntje van aandacht is nog wel de grond onder de kabelbaan die door de vele regen van de afgelopen tijd is veranderd in een modderbad.

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens)

2 reacties

  1. Ik heb de vorderingen bijna dagelijks kunnen volgen. Wat is het geweldig geworden en wat mooi dat dit initiatief gerealiseerd is. Fantastisch! Dank nog voor de uitnodiging, ik kon door studieverplichting helaas niet aanwezig zijn maar ik zal er nog vaak komen!

  2. Wat een mooie dag was het, zoveel mensen op de been, zoveel verbindingen en sfeer. Complimenten aan de organisatoren/initiatiefnemers voor dit prachtige bewonersinitiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin