Bus 340: elke 7 minuten Haarlem-Uithoorn

Komende zaterdag maakt buslijn 140 van Connexxion zijn laatste ritten. Zondag, wanneer de nieuwe dienstregeling ingaat, wordt de lijn omgedoopt tot lijn 340. Op doordeweekse dagen rijdt deze bus, die hetzelfde traject tussen Haarlem en Uithoorn rijdt als de 140, elke 7 minuten. Op dit moment gaat de 140 om de 10 minuten.

Ook is de nieuwe 340 een fractie sneller bij het eindpunt, hoewel de winst slechts 2 minuten is. Voor Connexxion reden tot juichen: “Deze buslijn zal sneller rijden, zodat u nog sneller op uw locatie bent.”

In het weekend blijft de rijfrequentie zoals nu. Zaterdags rijdt de 340 om het kwartier en zondags om het half uur. Onderweg vervallen wel acht haltes in Hoofddorp, Heemstede en Haarlem, zo meldt het vervoerbedrijf.

169 mijdt Aalsmeer
Lijn 169 doet Aalsmeer vanaf 14 december – elk halfjaar, in december en juni, komt Connexxion met een nieuwe busdienstregeling – helemaal niet meer aan. De bus (Hortensiaplein-Spaarneziekenhuis) sluit de rit voortaan af op de halte Schiphol Rijk Beechavenue. Passagiers kunnen aldaar overstappen van en op lijn 198 (Hortensiaplein-Schiphol).

Tot en met aanstaande vrijdag rijdt de 169 nog van en naar Aalsmeer; in het weekend gebeurde dat al niet. Er is overigens een alternatieve rechtstreekse verbinding met het Spaarneziekenhuis (140/340).

171 altijd door naar Arena
Connexxion verruimt vanaf zondag de dienst van lijn 171 (Hortensiaplein-Bijlmer Arena). Ook 's avonds en in het weekend rijden de bussen door naar het eindpunt bij de Arena in Amsterdam. Nu houden op die tijden de ritten op bij het Amstelveense busstation.

Verder verandert er volgens Connexxion niets voor reizigers die in Aalsmeer of Kudelstaart de bus nemen, wat vertrektijden en routes betreft. Nieuw is wel dat per 14 december in alle bussen gratis wifi is.

● Klik hier voor wijzigingen in dienstregeling Connexxion

Foto's: de bussen 140 en 169 gistermiddag op het Hortensiaplein; na zaterdag verdwijnen beide uit het Aalsmeerse straatbeeld, al keert de 140 zondag terug als een frequenter rijdende 340. (foto's Arjen Vos)

 

3 reacties

  1. Het zou nog veel mooier zijn als er een weekend- en een betere avondverbinding kwam tussen Aalsmeer en Schiphol Plaza. Dan kun ook veel beter gebruik maken van het spoor. Nu is dat haast onmogelijk.

  2. En wanneer zal er, na 20 jaar, weer eens een bus over de OOSTEINDERWEG rijden? Al was het maar eens per uur…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel