Braziliëlaan open: Oost heeft zijn verbinding

Er is geen optocht geweest, geen lint doorgeknipt en ook zijn er geen feestvierende bewoners van Aalsmeer-Oost gesignaleerd. Hoewel ze daar in Oost alle reden toe hebben. De Braziliëlaan, verbindingsweg tussen Aalsmeer-Oost en 'de rest van de wereld', is namelijk open!
 
Je moet het ook maar net weten. De gemeente heeft er geen persbericht over gestuurd of borden geplaatst die op de weg attenderen. Stilzwijgend zijn de wegenbouwers na gedane arbeid vertrokken, hebben alle afzettingen en overig materieel keurig meegenomen waarmee de weg vrij kwam voor verkeer. Vanaf de Machineweg kan er nu eenvoudig koers worden gezet naar de nieuwe N201. En andersom idem dito. Ook kan er van de weg gebruik worden gemaakt om richting centrum, Zuid of Hornmeer te rijden.
 
Snelle verbinding
De Braziliëlaan is het alternatief om toch een snelle verbinding te krijgen tussen Oost en vooral de nieuwe N201. Eigenlijk was de Middenweg daarvoor bedoeld. Een bewoner van de Middenweg wist die plannen tegen te houden. De weg zou volgens hem te smal en te onveillig zijn voor met name vrachtverkeer. De rechter stelde hem daarbij in het gelijk. 
 
Om de Hornwegbewoners af te schermen tegen toekomstige bouw van bedrijfspanden langs de Braziliëlaan, is er achter hun huizen een vier meter hoge wal opgetrokken met daarboven een scherm van gevlochten wilgenhout.
 
Foto's: de Braziliëlaan is open. De aardewal schermt de huizen langs de Hornweg af van Greenpark. Foto's Arjen Vos
 

5 reacties

  1. Jerry en Ramon zijn samen op pad gegaan om te kijken hoe de route er blij ligt.

  2. Als de gemeente nu ook nog het bord “Doodlopende weg “bij de Machineweg verplaatst naar het volgende kruispunt van de Brazilielaan dan is het fijn voor elkaar .

  3. Kan het niet rechtsom, dan maar linksom, maar de wijze uit het Oosten zijn welkom!

  4. Ook de wegen van de gemeente zijn meestal ondoorgrondelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel