Brandweersteiger toch maar niet dicht

De brandweersteiger, aan de Grote Poel tegenover de Zwarteweg, is gisteren niet dichtgegaan. Dat meldt de gemeente vandaag op haar website. Er staan dan ook geen paaltjes om het gebruik als trailerhelling tegen te gaan.

Watersporters gebruiken de steiger op zomerdagen veelvuldig als, illegale, helling. De gemeente wilde er paal en perk aan stellen, om veiligheidsredenen. Wethouder Jop Kluis gaf dat op de raadsvergadering van 3 juli nog als ultiem argument voor sluiting per 15 juli, ondanks luide bezwaren van inwoners en waterrecreanten. Hij beloofde wel zo spoedig mogelijk voor een alternatief te zorgen.

Maar, zo geeft de gemeentewebsite aan, nader onderzoek leerde B&W dat er “toch te weinig alternatieven zijn bij de jachthavens”. Reden om nog geen paaltjes bij de steiger te plaatsen. “Op dit moment wordt er gekeken naar alternatieven voor de korte en lange termijn.”
.
Over de verkeersonveiligheid rept de gemeente niet meer.

● Klik hier voor vorige artikel over trailerhelling

 

Eén reactie

  1. Net als al die andere obstakels stellen de fietser en voetganger niets voor bij dit B&W en het merendeel van de raadsleden! Zoals alles gaat ook dit “op zijn elf en dertigst”! Driewerf hoera voor dit “dappere” besluit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin