Brand in papierwagen

Rond half drie vanmiddag kreeg de brandweer melding van een brand in een vrachtwagen op Wissel. Ter plaatse bleek het te gaan om de papierophaalwagen van Meerlanden waar rook uit kwam. Volgens de chauffeur die we spraken vermoedelijk ontstaan door een combinatie van warme weer en de wrijving van de schoepen in de truck waardoor de lading vlam kon vatten.

De collega die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de vuilnisbakken zag tijdens zijn werk rook uit de ontluchtingspijp komen en constateerde een brandlucht. Daarop alarmeerde de chauffeur direct de brandweer en daarna zijn teamleider. Op advies van de brandweer is de lading vervolgens uitgestort op straat waarna het vuur verder geblust kon worden. Een containerwagen van Meerlanden heeft het papier vervolgens opgeruimd en de straat brandschoon achtergelaten.

Voor desbetreffende chauffeur is het niet voor het eerst dat hem dit overkomt. “Dit was de vijfde keer. Ook andere chauffeurs maken dit wel eens mee,” zo liet hij weten. Of het voorval te maken heeft met het feit dat de blauwe bakken een week later dan gebruikelijk geleegd zijn, is volgens de Meerlandenmedewerker niet aannemelijk. “Ze waren allemaal wel extreem vol en loeizwaar maar ik leeg de wagen ruim voor het maximum gewicht bereikt is.”

Tekst Arjen Vos, foto’s Laurens Niezen Fotografie/Petra Post

Lees vorig bericht

Bosplan: voor welk probleem is het een oplossing?

Lees volgend bericht

Foto 298: verzin en win


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *