Bouw 850 woningen voor ‘Buitenveen Aalsmeer’ van start

'Buitenveen Aalsmeer' gezien vanaf de Vlinderweg (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Nu nog groen, straks een nieuwe wijk met 850 woningen. Op 28 september luidde het officieuze startschot voor de aanleg van een nieuwe wijk tussen Nieuw-Oosteinde, Amstelveen-Westwijk en Bovenkerk met de onthulling van een bouwbord. Daarmee werd ook de projectnaam bekend gemaakt. De wijk gaat de boeken in als  ‘Buitenveen Aalsmeer’. Ontwikkelaars Van Wanrooij, Roosdom Tijhuis, Eigen Haard en de gemeente Aalsmeer waren eind september aanwezig om dit moment met elkaar te beleven.

Martin Companje en wethouder Willem Kikkert bij het bouwbord (Foto Gemeente)

Martin Companje, directeur bij Roosdom Tijhuis zegt in een persbericht: “Deze nieuwbouwontwikkeling zorgt voor een dynamische wijk. Door diversiteit aan te brengen in het woonaanbod komen we tegemoet aan de woonwensen van een hele brede groep mensen. De locatie is perfect en wij verwachten veel animo uit Aalsmeer zelf. Het project dat voorheen de werknaam ‘Oosteindedriehoek’ had is omgetoverd tot ‘Buitenveen Aalsmeer’. Met de naam Buitenveen Aalsmeer willen we de boodschap overbrengen dat dit is een voormalig veengebied is en we in de nieuwe ontwikkeling rekening houden met het groene en waterrijke karakter.”

Met dit nieuwbouwplan voorziet de gemeente niet alleen in een woningbehoefte in Aalsmeer maar wordt er ook een nieuwe school gebouwd en wordt ervoor gezorgd dat de nieuwe wijk mooi aansluit op de bestaande woonkern van Oosteinde door de aanleg van een groene buffer tussen de twee wijken.

Buitenveen Aalsmeer ligt tussen de Aalsmeerderweg, Legmeerdijk en Nieuw Oosteinde. Het plan bestaat uit een groen raamwerk met drie woonbuurten en biedt een woningaanbod niet alleen voor gezinnen, starters, senioren, maar ook voor één- en twee persoonshuishoudens in verschillende prijscategorieën.

Meer informatie
De bouwplanontwikkeling gaat binnenkort van start. Er wordt in fases gebouwd. De bouw start aan de kant van Nieuw Oosteinde met de bouw van buurt 1. Voor deze wijk gaan naar verwachting de eerste woningen medio 2024 in verkoop. Inschrijven voor de woningen kan via de projectwebsite.

 

13 reacties

 1. Gemeente Aalsmeer, kunt u mij vertellen waarom het toch zo moeilijk is om betaalbare woonruimte te creëren voor onze volwassenen kinderen ? ( heb een dochter van 27 en een zoon van 29 dit echt een plek voor hen zelf willen en mijn kinderen zijn niet de enigste)
  Met vr gr

 2. Fijn dat er weer gebouwd gaat worden.
  Wel met voorrang voordringen inwoners hopelijk.

 3. Komen er ook betaalbare koopwoningen voor SemiBejaarden voor onder een Ton?

 4. Ik Ben zeer benieuwd of er uberhaupt rekening is gehouden met OV verbinding.???? In nieuwe oosteinde is dit zeer slecht. Hoe gaat her straks met parkeer beleid??

 5. Idd allemaal gelijk!! Weer 1 smal klote uitritje op de Aalsmeerderweg je kan elkaar weer niet passeren je staat met je kont van je auto half op het fietspad, een keukenboer kan de bocht niet nemen omdat het weer allemaal te smal gaat worden. Maak meer uitritten en inritten .. nou we zijn benieuwd wat de ontwikkelaars, en de gemeente allemaal beter gaan doen , heel veel groen….. ik hoop dat er tegen die tijd nog mensen zijn die dat bij gaan houden, of gewoon zoals overal de bosmaaier eroverheen dan is alles ook weer kort.

 6. Waterrijk karakter. Paar ondiepe greppels die in de zomer stinken bedoelen ze. Wel gratis kreeft ,daar barst het van straks.

 7. Willem Kikkert verander die naam aub diegene die dat verzonnen heeft is geen Aalsmerder schrijf een prijsvraag uit voor de Aalsmeerders voor een passende naam

 8. Wordt de kopers ook verteld dat ze geteisterd gaan worden door het vliegverkeer dat de hele dag over vliegt?

 9. Lekker hutje mutje op elkaar. Nog effe en nederland lijkt op die favella’s in Brazilie.. Succes…weer een stuk groen weg..en nog meer straling. Lekker groen bezig.

 10. Vrije huur onder de € 1.000,- is, zeker in Aalsmeer en met 1 of 2 aparte kamers, echt niet realistisch helaas. Hoewel ik het er laaiend mee eens ben en ook graag zou willen! Hoewel, ik heb liever koopwoningen van <€ 250.000,-, maar dat lijkt ook onmogelijk in deze omgeving. Toch staan er wel goedkope 'Polenhotels' in Aalsmeer, die lijken op mijn oude studentenwoningen. Dus hey, het KAN wel, betaalbaar bouwen. Waarom gebeurt dat niet in Aalsmeer?

 11. Hoi
  Ik wil graag dat er huurwoningen komen. Van €500 tot €800 kale huur met 2 of 3 kamers. Ik ben gescheiden en kan nergens wonen en hoop dat er voor mij en mijn dochterbook een leuke woning mag komen.

  Groetjes Marjolijn Boom

 12. En nu maar hopen dat er ook aan betaalbare jongeren appartementen/ studio’s wordt gedacht. Met sws een aparte slaapkamer. De jeugd wordt overal in Aalsmeer en omstreken weggejaagd uit nood omdat ze wel uit huis willen maar er is niks betaalbaars voor hun. Het seringenpark is zo oud als de weg naar Rome. Laat ze daar een mooi appartement complex maken voor de jeugd! Ruimte zat. Of in deze nieuwe wijk. Op deze manier vergrijst deze Regio heel snel. En betaalbaar is rond de 500.- en niet 900.- p maand.
  Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin