Bouw Kudelstaartse kroeg begonnen

Onder grote belangstelling is gisterenmiddag de eerste paal geslagen voor Kudelstaarts eerste echte dorpscafé. De handeling werd verricht door door Beatle (‘zo word ik overal genoemd…’) Raadschelders, die de nieuwe kroegbaas wordt.
 
De horecavoorziening bevindt zich op de driesprong van Herenweg, Kudelstaartseweg en Robend. Vanwege de ligging krijgt het café de naam ‘Op de hoek’. Een variatie op de vele cafés in den lande die ‘t Hoekje genoemd worden.
 
Appartementen te koop
Wethouder Jop Kluis, namens de gemeente aanwezig, zei verheugd te zijn dat Kudelstaart nu eindelijk een heus café krijgt dat ook in een sociale functie voorziet.
 
De bouw is inmiddels gestart onder leiding van Arjan van der Hoek (What’s in a name…), terzijde gestaan door vader Jan die een lange ervaring heeft in de bouwwereld.
 
Architect Dirk Postma verwacht dat de vier appartementen, waarvan de bovenste met uitzicht op de Westeinderplassen, snel verkocht zullen worden.
 
Omwonenden
Beatle Raadschelders heeft met de omwonenden afgesproken dat zij goed
geïnformeerd zullen worden over het reilen en zeilen tijdens de bouwperiode. Een aantal van hen was gisteren ook aanwezig. 

Naast de vele positieve berichten in het dorp dat er “eindelijk weer een kroeg” komt, zijn er ook mensen die er minder blij mee zijn. Het verkeer zal er tijdens de bouw ongetwijfeld wat last van ondervinden op het drukke kruispunt Herenweg, Robend en Kudelstaartseweg. 
 
Foto: Jop Kluis spreekt de aanwezigen toe. Op voorpagina: Beatle Raadschelders slaat de eerste paal van 'zijn' kroeg. Foto’s Jaap Maars (zie ook de gallery)

2 reacties

  1. De gemeente Aalsmeer wordt steeds mooier; het wachten is nu nog op clubhuizen voor VVD, PACT en HAC.

  2. De splitsing Herenweg/Kudelstaartseweg wordt in de Kudelstaartse volksmond al decenia lang “de hoek” genoemd ook in het verleden toen de Gouden Leeuw nog bestond werd er door de inwoners al gesproken “even een biertje halen op de hoek”
    Toepasselijke naam dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel