Boomfeestdag zonder feestelijkheden

Door: Arjen Vos. Wanneer ergens de zaag in een boom wordt gezet, staan veel mensen op hun achterste benen. Soms terecht, soms ook niet, als het gaat om oude, zieke of onveilige bomen. In november vorig jaar kondigde de gemeente aan dat er in etappes voor nieuwe aanplant wordt gezorgd. Veel ruchtbaarheid geeft de gemeente niet aan die specifieke plantmomenten. Ze gaan tamelijk geruisloos de grond in.

Vandaag is het Nationale Boomfeestdag. Deze dag zou aanvankelijk op 17 maart plaatsvinden maar werd vanwege corona uitgesteld naar 10 november. Aalsmeer laat deze feestelijkheden aan zich voorbij gaan al wil dat niet zeggen dat er niks gebeurt op boomplantgebied.

De pakweg 100 bomen die begin deze week gespot werden in het gras voor de brandweerkazerne, zullen voor enige compensatie zorgen. Al duurt het nog wel een tijdje voordat ze zo groot zijn als de exemplaren die de afgelopen tijd het veld moesten ruimen. Langs de Witteweg is een begin gemaakt met de aanplant.

Foto Arjen Vos

Eén reactie

  1. Ja zag ik vorige week hele dag voor 3 boompjes mag weer genoeg kosten of worden die door de provincie betaald denk van wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel