Bomen wijken voor busbaan

Met de kap van een aantal bomen rondom de flats van de Geraniumstraat is gisteren een flinke stap gezet naar de Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding door Aalsmeer. Deze week zullen er ook op andere plekken bomen gerooid worden.

Het verkeer dat gebruik maakt van de Burgemeester Kasteleinweg, ondervindt tijdens het rooien van de bomen de nodige hinder. Niet alleen zal er regelmatig een weghelft worden afgezet, ook overstekend verkeer moet rekening houden met veranderde rijstroken. Vooral voetgangers en fietsers raakten er gisteren van in de war.

Niet duidelijk
Aankomend vanaf de richting van busstation Hortensiaplein werden ze middels borden naar de overkant van de Ophelialaan verwezen. Om vervolgens aan de kant van grillroom Sphinx over te steken. Dat bleek niet voor iedereen even duidelijk. Menig fietser of wandelaar glipte tussen de hekken en de werkzaamheden door.

Eerder berichtten we al over de locaties waar de bomen gekapt gaan worden. Klik hier om te zien waar er allemaal bomen verwijderd gaan worden. Overigens heeft de gemeente toegezegd dat de gekapte bomen gecompenseerd worden met nieuwe aanplant.

Foto’s en tekst Arjen Vos

(advertentie)

 

Eén reactie

  1. Was er niet ooit sprake van dertig (of eenendertig) bomen die gerooid zouden gaan worden? Het lijken er inmiddels veel meer, of ben ik dermate emotioneel uit balans door deze kap- en rooiwoede dat ik door de bomen het bos niet meer zie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin