Meer kaalslag start binnenkort

Zoals geruime tijd bekend start binnenkort – naast die in en om het Seringenpark – nog een kaalslag, namelijk die ten behoeve van de aanleg van de ‘hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding’ ook wel busbaan genoemd. Dura Vermeer, de aannemer, begint maandag 3 februari met de werkzaamheden. Op maar liefst vijf locaties worden bomen en struiken verwijderd. Deze voorbereidende werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag gaan nemen en van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 19:00 uur plaatsvinden. Op enkele locaties vindt het werk alleen tussen 09:00 en 15:00 uur plaats.

De bomen en struiken moeten plaats maken voor nieuw asfalt, rotondes en/of fietspaden. Op andere locaties kunnen de werkzaamheden dusdanige schade aan het groen veroorzaken dat die uit veiligheidsoverwegingen en voorzorg verwijderd zullen worden. Daar waar het voor de veiligheid van de werknemers en weggebruikers noodzakelijk is, worden tijdelijk rijstroken afgesloten en omleidingsborden geplaatst.

Vorig jaar gaf de gemeente een vergunning af voor het kappen van 31 waardevolle bomen. Gezien de omvang van de klus en het aantal locaties waar de voorbereidende werkzaamheden zullen plaatsvinden, zal er meer groen omgehaald worden dan ‘alleen maar’ 31 waardevolle bomen. Voor het neergehaalde en afgevoerde groen komen 175 nieuwe bomen in de plaats. Geduld zal echter een schone zaak zijn, vermoedelijk wordt pas gestart met de aanplant in het najaar van 2021.

Tekst: Mariëlle Wegman, foto’s archief AV. Zie ook de gallery onder de advertentie over duurzaamheid

(advertentie)

 

 

Eén reactie

  1. Ook de 21 “waardevolle” bomen langs de Machineweg moeten wijken voor bouwactiviteiten! Bezwaar maken is nog mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin