Bomen maken plaats voor Tuinen van Hornmeer

Maart '23: bomenkap in de Roerdomplaan (Foto archief AV/Jaap Maars)

(Met update) Door: Arjen Vos. In de Hornmeer worden momenteel voorbereidingen getroffen voor de bouw van De Tuinen van Hornmeer. Afgelopen week werden daarvoor bomen gerooid in zowel de Roerdomplaan als de Meervalstraat.

Op de locaties waar begin jaren ’70 drie basisscholen werden gebouwd, moeten binnen enkele jaren tijd in totaal ruim 140 huizen en appartementen voor verschillende doelgroepen verrijzen. ‘Een mooie mix van 80 woningen voor gezinnen, starters en ouderen’ zo noemt ontwikkelaar Thunnissen het plan wat als eerste aan de beurt is. Dat betreft het stuk braakliggende grond tussen Meervalstraat en Beethovenlaan.

De locatie waar twaalf sociale koopwoningen gepland staan

Nog vijftien te koop
De inschrijving op de eerste koopwoningen in het duurdere segment is in november ’22 al begonnen. De verkoop daarvan loopt niet heel hard. Negen huizen zijn inmiddels verkocht, twaalf zijn er onder optie, en vijftien huizen staan nog te koop. Wellicht dat veel mensen aanhikken tegen de flinke prijzen die tussen de zes en half en de acht ton liggen en de hoge hypotheekrente van het moment.

Verkoop sociale koopwoningen gestart
Sinds afgelopen dinsdagmiddag 17:00 uur kon er worden ingetekend op de twaalf sociale koopwoningen. Deze worden aangeboden voor 222.000 euro met een voorwaardelijke kortingsregeling en worden in eerste instantie uitsluitend toegewezen aan inwoners van de gemeente Aalsmeer. Geïnteresseerden hebben tot maandag 27 maart 12:00 uur de tijd om een inschrijfformulier in te leveren.

Dan zijn er nog de 31 appartementen op de hoek Dreef en Beethovenlaan. Wanneer daar de verkoop van start is net zo onbekend als het moment waarop de eerste paal van ‘De Tuinen’ de grond in gaat.

Verderop in de Roerdomplaan, waar ooit de Openbare Basisschool Hornmeer stond, lijkt na het kappen van de bomen de weg vrij voor nieuwbouw van de hier geplande 61 huurappartementen. Vanwege een bezwaarprocedure is ook het startsein daarvoor nog onduidelijk.

Update 24-3: de gemeente laat weten dat het een vergunning heeft verleend voor de bouw van appartementen in de Roerdomplaan maar dat er voor de bezwaarmakers nog wel een rechtsgang mogelijk is.

Foto’s Jaap Maars

 

Eén reactie

  1. Leg mij maar eens uit waarom er m.b.t. dit project Tuinen van Hornmeer dus vandaag ook een aanvraag kapvergunning bij de Gemeentelijke pagina staat m.b.t. 16 bomen in de Lunalaan.

    Zie kadastrale kaart Aalsmeer, betreft de bomen langs de sloot in de Lunalaan. Of gaan ze daar parkeervakken ofzo aanleggen, mbt dit bouwproject en moeten er daarom bomen verwijderd worden. Het wordt inmiddels een behoorlijke kaalslag in het eens zo groene Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin