Bewoners blij met hun smartwoning

Sabina en haar buren Nancy en Jordy gingen gelijk aan de slag

Door: redactie. (bevat video) Gisteren zijn de eerste sleutels overhandigd van de 24 smartwoningen op het voormalige VV Aalsmeerterrein. Wethouder Robert van Rijn, Ingeborg de Jong (directeur Timpaan) en Ernest Melssen van bouwbedrijf Vastbouw waren aanwezig om Sabine Terlouw als eerste gelukkige bewoonster blij te maken. Alle bewoners kunnen deze week aan de slag om hun nieuwe onderkomen in te richten.

Het project bestaat uit 24 betaalbare Smartwoningen, die ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters en singles. Met prijzen vanaf 199.950 euro vrij op naam kon de verkoop rekenen op grote belangstelling. Ruim 700 kandidaten hadden zich hiervoor ingeschreven. Inwoners van Aalsmeer kregen voorrang bij de toewijzing. Bij de inschrijving was een maximale inkomensgrens van toepassing. Voor eenpersoonshuishoudens was deze grens 55.000 euro bruto per jaar en voor tweepersoonshuishoudens 62.500. De rug-aan-rugwoningen zijn circa 68 vierkante meter groot, beschikken over een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. Wethouder Van Rijn noemt de in een tijdsbestek van driekwart jaar neergezette duurzame woningen een prachtig voorbeeld waar de gemeente er graag meer van zou willen.

Lees verder onder de video

Zelfbewoningsplicht
Om te voorkomen dat er met de woningen gespeculeerd gaat worden geldt er een zelfbewoningsplicht en mogen de woningen niet verhuurd worden. Daarbij heeft de ontwikkelaar de formule Koopstart van de Stichting Opmaat toegepast. Dat houdt onder meer in dat de woningen tegen een lagere prijs dan de marktwaarde zijn verkocht en dat de eigenaar de korting bij doorverkoop terugbetaalt aan de ontwikkelaar.

Kleine tegenvaller is dat de toegangsweg naar de woningen nog niet gereed is waardoor het lastig is voor leveranciers, aannemers en verhuizers om deze dagen dichtbij de woningen te komen.

Foto en film Arjen Vos

Eén reactie

  1. Altijd als ik daar lang rijd denk ik wat een leuke woningen. Mooi dat de eerste bewoners er nu wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin