Beveiliging betrapt rel- en rozenschoppend duo

In de nacht van zaterdag op zondag zorgden twee jongemannen uit Uithoorn voor opschudding op de ‘Boulevard of the Roses’ onder de watertoren. Rond een uur of drie wisten zij vijf bakken met rozen, die als decor dienden voor de ‘Ride for the Roses’, omver te schoppen en daarbij 180 bloemen te vernielen. De totaal aangerichte schade bedraagt 750 euro. De aanwezige beveiliging betrapte het duo van 17 en 19 jaar en wist hen aan te houden en over te dragen aan de politie. Daarbij bedreigden de raddraaiers de beveiligingsmedewerkers met een mes.

Tegen de jongens is aangifte gedaan. Ze zijn direct overgebracht naar het cellencomplex in Amsterdam waarvan zij de volgende dag om 15 uur zijn heengezonden. Het tweetal mag zich binnenkort verantwoorden bij Justitie.

Foto: de rozen die dit weekend voor een kleurrijk decor zorgden bij de 'Ride for the Roses, vormden 's nachts een prooi voor vandalen. Foto Arjen Vos 

5 reacties

  1. …de volgende dag om 15.00 heengezonden…. beveiligers bedreigen met een mes, aangifte poging tot doodslag (moord dus eigenlijk) en dus binnen 24 uur heengezonden worden. Het moet ook niet gekker worden zeg. Daar krijg je in andere landen al gauw 5 tot 10 jaar aan je broek voor.

  2. Het gaat om 5 potten met ieder 180 rozen, dat is 900 totaal. De jongens zijn snel aangehouden door de politie (hulde!), niet door de beveiligers. Wij hebben namens Vuur en Licht op het Water aangifte van vernieling gedaan. De beveiligers hebben aangifte van poging tot doodslag gedaan.

  3. Dan vraag ik me toch af hoe die debielen het in hun hoofd halen.
    Vandalisme, wapenbezit en bedreiging. staat leuk op je strafblad.

  4. Laat ze eerst maar de bloemen en het opmaken ervan betalen. Daarbovenop gewoon hun boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin