Behoefte losloopgebied zeer groot

Wethouder Gertjan van der Hoeven gaf het gisteren bij de officiële ingebruikname van het hondenlosloopveld grif toe: “Er zijn te weinig plekken in Aalsmeer en Kudelstaart waar honden vrijuit kunnen loslopen. Met de aanleg van nieuwe wijken is daar niet goed rekening mee gehouden.” Op het grasveld in Greenpark tussen Bloemhof en Zwanenmeer, mogen de honden sinds gisteren zonder lijn worden uitgelaten.
 
De hondenbezitters wordt wel aangeraden kaplaarzen mee te nemen. Het veld is lekker uitgestrekt maar ook behoorlijk aan de drassige kant. Voor de honden misschien geen probleem, voor de baasjes tamelijk vervelend. Want losloopveld of niet, de hondenbezitter is evengoed verplicht om de poep in het veld op te ruimen. Dat lijkt een haast onmogelijke taak: zoeken naar een ‘hoop’ in het hoge en moerassige gras. De afvalbak waar de poep vervolgens in gedeponeerd kan worden, is gelukkig wel duidelijk zichtbaar.
 
Opruimen
Volgens de wethouder staat hondenpoep op de tweede plaats in de Aalsmeerse ergernissen-top 10. Net onder de overlast van Schiphol. Van der Hoeven zei tijdens het officiële moment te hopen dat de hondenbezitters hun verantwoordelijkheid nemen en de poep netjes opruimen. Hij overhandigde de eerste losloopkaart en hielp met uitdelen van ‘goodiebags’. De kaart met alle Aalsmeerse en Kudelstaartse losloopgebieden is verkrijgbaar op het gemeentehuis.
 
Feestje
Er waren verrassend veel hondenbezitters op de opening afgekomen. Een teken dat het onderwerp leeft en dat de behoefte groot is. Het viel niet mee om de aanwezige viervoeters te tellen. Ze renden als dolle honden heen en weer en buitelden over elkaar heen. Zwart van de modder en nat van het water. Het was duidelijk dat het vanmiddag hún feestje was.
 
Drugsdealers
De baasjes hadden nog wel een kritische noot. De weg langs het losloopveld, de Braziliëlaan, lijkt een doodlopende weg maar staat in werkelijkheid in verbinding met het parkeerterrein van De Bloemhof. De bedoeling is dat het in de toekomst een ontsluiting wordt voor bezoekers aan de sporthal. Deze weg wordt nu al vrijwel dagelijks gebruikt door drugsdealers. Althans, dat werd beweerd door de aanwezige hondenvrienden die regelmatig lege wietzakjes aantreffen op plaatsen waar de auto’s hebben gestaan. De vraag aan de wethouder of de weg niet afgesloten kan worden zodat men niet hoeft te vrezen voor aanrijdingen, werd even geparkeerd.
 
Tijdelijke oplossing
Volgens Van der Hoeven is dit losloopveld ook slechts een tijdelijke oplossing. “De bedoeling is dat hier bedrijven gebouwd gaan worden. Zolang die er nog niet zijn, blijft dit een losloopveld.” Aangezien het met de interesse voor Greenpark niet storm loopt, zouden de honden wel eens lang plezier van dit veld kunnen hebben.
 
Foto's van boven naar beneden: de honden waren behoorlijk uitgelaten bij de opening van het losloopveld. Het veld heeft op sommige plaatsen wel iets weg van een moeras. Wethouder Van der Hoeven presenteert de losloopkaart. Deze hond lijkt meer zwart dan wit na een bezoek aan het veld. Foto's Arjen Vos (AV)

2 reacties

  1. Heeft een losloopgebied tegenwoordig ook al behoefte? Misschien dat er behoefte is AAN een losloopgebied of dat de behoefte gedaan in het losloopgebied zeer groot is…

  2. Is er geen ondernemer die daar een hondenwasstraat kan beginnen? Kavels zat te koop bij Greenpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel