Ballonnenactie Veilig Verkeer levert fiets op

In het kader van de actie ‘de scholen zijn weer begonnen’ werden in het begin van het schooljaar tweehonderd afbreekbare ballonnen opgelaten bij de Jozefschool. De ballon van leerling Nils uit groep 8b heeft de meeste kilometers afgelegd en hij won hiermee een fiets.

Wethouder verkeer Ad Verburg kwam de fiets en andere prijzen op de school uitreiken. Ook adviseur verkeerseducatie Cor Maas was, samen met de ouders van Nils, naar de Jozefschool gekomen.

Verkeersveiligheid  
Deze actie was georganiseerd door de gemeente om extra aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt van scholen. Op deze manier werden automobilisten en andere weggebruikers er weer even op gewezen dat de jeugd in het dorp weer naar school ging.

Wethouder Verburg: “Jullie actie heeft het goed gedaan. En de ballonnen zijn niet alleen in Aalsmeer neergekomen. Er zijn in totaal 14 kaartjes terug gestuurd. Ze zijn terug gestuurd vanaf 14 verschillende plaatsen.”

Prijzen
Voordat Nils zijn nieuwe fiets mocht uitpakken mochten alle ‘troostprijs’-winnaars hun prijs uitkiezen, zoals een gekleurde fietsbel of een bloemenkrans voor aan je fietsstuur. Ook de school kreeg een leuk cadeau en mocht een fietspomp en een bandenplaksetje in ontvangst nemen.

Winnaar Nils had eerder al zijn fiets al uitgezocht bij fietshandel Bert de Vries in Aalsmeer. Het werd een zwarte Cortina fiets, waar hij blij mee was.

Goed opletten
De wethouder drukte de kinderen nog een keer goed op hun hart dat ze voorzichtig in het verkeer moeten zijn. “Wanneer jullie naar school fietsen of naar voetbal, hockey of een andere hobby, let dan goed op. Vooral nu het weer donkerder wordt. Let erop dat jullie lichten het doen en andere weggebruikers jullie ook goed kunnen zien.”

Foto: Wethouder Verkeer Ad Verburg (links) bij de prijsuitreiking met winnaar Nils en Cor Maas, adviseur verkeerseducatie (foto gemeente)

Eén reactie

  1. Goed stuk, vooral dat stuk waar staat hoeveel km die ballon nou heeft afgelegd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel