Anonieme reacties voortaan geweerd

Anonieme reacties en commentaren worden vanaf heden geweerd in AalsmeerVandaag. Wie iets kwijt wil, wordt op de site met open armen ontvangen, maar onder publieke vermelding van de eigen naam.

Geregeld vragen bezoekers ons wie er schuilgaat achter een cryptische naamsvermelding. Ze vinden het zonder uitzondering niet in de haak dat mensen anoniem reageren. Dat is ook ons standpunt.

Lage drempel
Toch hebben we er vanaf de start in januari eerst bewust voor gekozen (bijna) alles te accepteren wat binnenkomt, mits binnen de grenzen van het 'redelijke'. Dat deden we bij wijze van proef en vanuit het idee de drempel om te reageren zo laag mogelijk te houden. De proeftijd is nu voorbij.

Bij de voorganger van AalsmeerVandaag, Nieuws over Aalsmeer, konden bezoekers niet rechtstreeks zelf reageren. Dat was opzettelijk gedaan om bij voorbaat te voorkomen dat er bagger op de site zou worden gekieperd. Maar het gemis aan interactiviteit, de andere kant van de medaille, was een gevoelige aderlating voor een nieuwswebsite.

Interactie must
De afgelopen jaren keer op keer gehoorde roep om betere communicatie met onze bezoekers hebben we met de komst van AalsmeerVandaag willen honoreren. We moesten en zouden bezoekers een interactief podium bieden. De bagger valt trouwens erg mee, en als er iets niet in de haak is, klikken we het direct weg.

Van bezoekers die ons anoniem berichten sturen, kennen we het (verplicht op te geven) mailadres. Dat wordt niet zichtbaar gemaakt voor de buitenwacht. Zo kunnen we echter desgewenst contact met ze opnemen. Reacties zonder mailadres worden verwijderd. Dat doen we voortaan ook met anonieme reacties.

Anoniem
Wat is anoniem? Cees, Tineke, Coos, Klaas, Joop, u ziet ze regelmatig langskomen. Alleen de voornaam is ons te vaag. Ook Jan W, Jump, Joruit, AH1965, Nani Z. en J.H. strepen we vanaf heden weg. Ook als het de wekelijkse 'Verzin- en win'-foto betreft; daarvoor is dezelfde afspraak van kracht.

De reacties op het artikel van vorige week over de beruchte tweet van Marijn Schoo deden voor ons de deur dicht. Slechts een van de zes mensen die op de site commentaar gaven, speelde open kaart door zich bekend te maken. De anderen maakten zich ervan af met Ronald E, Cees, W. en Quakeltje. Zo kan het vanaf vandaag dus niet meer, ook al kennen we het mailadres, zoals van de genoemde vier. Een andere, kwalijke, reactie hebben we direct verwijderd, omdat zowel naam als mailadres ontbraken.

Voor- en achternaam
Het is heel simpel: u roept iets op de site en meldt netjes wie u bent. Met voor- én achternaam. Of met voorletter(s) en achternaam. Er zullen uitzonderingsgevallen zijn, maar dat moeten de auteurs ons dan maar apart voorleggen.

Hopelijk blijft u uw medebezoekers en ons bestoken met uw reacties!

Namens de redactie,
Han Carpay

 

5 reacties

  1. Tja, waar zou de E nu voor staan in Ronald E. kan maar 1 mogelijkheid zijn in Aalsmeer, de E van Eveleens natuurlijk.

  2. Jammer, soms is anoniem zijn wel leuk. Helemaal als het met een leuke cryptische naamsvermelding gaat. Helaas moet alles helder en open zijn. Wie, wat en waar! Natuurlijk moet het met redelijkheid en fatsoen gehanteerd worden. Zelf vind ik het onschuldig als iemand bij de rubriek Verzin en win naamafkortingen gebruikt. Nani Z was onschuldig bedoeld en daarom jammer dat gelijk ‘alles’ weer de dupe is van enkele individuele stoorzenders. AalsmeerVandaag is door schade en schande van hun eigen succes toegetreden tot de ‘echte’ wereld. Natuurlijk blijf ik meedoen en meedenken, maar ik maak me meer zorgen om de mensen die misschien nu gaan zwijgen, omdat ze hun eigen identiteit niet kunnen of willen laten horen of lezen. Uiteraard ben ik met de beslissing van de redactie wel eens!

  3. Welkom in de wereld van internetreacties… Helaas ben ik op http://www.petershotnews.nl ook twee jaar geleden gestopt met een interactieve berichtenbalk en gastenboek. Uiteindelijk kun je bijna 1 FTE erop zetten om reacties goed te keuren etc. Erg jammer. Optie is om via facebook te laten reageren, dan ziet iedereen gelijk met wie ze te maken hebben. Scheelt een hoop werk en is gratis code van facebook voor je site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel