Anna Joore-Dekkers viert 106e verjaardag op haar paasbest

Door: Arjen Vos. Met haar 106 jaar is Anna Joore-Dekkers de oudste inwoner van Aalsmeer. Aan verjaardagsbezoek van de burgemeester is zij al een aantal jaar gewend, al is de bewoonster van Zorgcentrum Aelsmeer kritisch. “Hij moet wel echt op mijn verjaardag komen, niet een dag eerder of later, anders hoeft het niet,” zo had ze de secretaresse laten weten.

En dus toog Gido Oude Kotte op paaszondag 31 maart richting het Zorgcentrum waar de dorpsoudste er letterlijk op haar paasbest bijzat. Charmant gekleed, de haren gestyled, lippen gestift en een parelketting om de hals was ze nog altijd even helder als de jaren ervoor. Zicht en gehoor mogen dan iets minder worden, aan het geheugen mankeert weinig.

Ze had in het bijzonder uitgekeken naar de feestmiddag die in de grote zaal van het Zorgcentrum werd gehouden en waar familie, vrienden en kennissen bij aanwezig waren. Volgens een van de kleinkinderen is oma Joore zelfs op haar hoge leeftijd nog altijd een verbindende schakel omdat ze ook de familie van haar tweede liefde uitnodigt. “Zo vieren we altijd met de Joores en de Eveleensen gezamenlijk haar verjaardag, heel bijzonder.”

Klik hier voor het interview dat we vorig jaar met Anna Joore-Dekkers hadden.

(Foto’s: Patrick Spaander)

 

4 reacties

 1. Wat een mooi leeftijd voor deze leuke lieve vrouw. Je hoeft haar inderdaad niks wijs te maken, ze is nog lekker helder. Hopelijk komen er nog vele mooie jaren bij.

 2. Mag je zeker trots op zijn Desiree, zo bijzonder die 5 generaties
  Ze mag dan minder zien en horen maar zolang ze geestelijk nog goed is is zo belangrijk!!

 3. Zo trots op mijn oma!
  Ongekend hoe goed zij nog is.
  Er ontgaat haar niks en is nog zo scherp als wat!
  En niet te vergeten haar humor en nuchterheid.
  Als wij wel eens met een verhaal komen over de kinderen en wat ze nu weer uitgespookt hebben dan zegt ze: Ach meid over 3 maanden kan alles weer anders zijn. Het zijn fases, niet te druk om maken.
  Wekelijks zetten wij bloemen bij haar neer en ook al is het zicht wat minder ze vind ze altijd mooi. Ook mijn kinderen dus haar achter kleinkinderen gaan wel eens even langs. En als ze vragen hebben ivm geschiedenis en de 2e wereld oorlog dan zeg ik altijd: Ga maar vragen aan oma.
  Het is een bijzondere leeftijd maar ook een bijzondere vrouw. En wij hopen dat ze nog een lange tijd bij ons in t midden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel