Alles uit de kast voor nieuwe leerlingen

Yuverta docenten ontvingen nieuwe leerlingen met open armen

Door: redactie. Grote drukte in en rond de Jac. P. Thijsselaan afgelopen woensdag. Daar had Yuverta vmbo de rode loper uitgelegd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Zowel in de middag als avond konden de scholieren en hun ouders de school van binnen en buiten bekijken en ontdekken of dit hun nieuwe bestemming wordt voor de komende jaren.

De rode loper was uitgelegd

De school had alles uit de kast gehaald om een goede indruk te maken. Zowel docenten als ondersteunend personeel waren aanwezig om informatie te verstrekken en demonstraties te geven. Zo werden er bij techniek sleutelhangers gemaakt, bij het vak Groen gestekt en bloemen geschikt bij Bloem. In het dierenlokaal konden cavia’s en hamsters geknuffeld worden en werd uitleg gegeven over dierverzorging. Als kers op de taart konden de bezoekers buiten kennis maken met zes nieuwe paarden. Yuverta vmbo Aalsmeer heeft inmiddels acht paarden op het terrein staan, waarvoor in de themaklas Paard gezorgd wordt.

Belangstelling in de aula bij ‘Robotica’

Persoonlijke school
Op de eerste verdieping stonden de deuren van de verschillende theorielokalen open. Zo konden er spelletjes worden gespeeld bij Duits en Engels, werden er sommen geoefend bij wiskunde en zelfs gitaar gespeeld bij Muziek. In de aula was alle algemene informatie te vinden over inschrijvingen en themaklassen en werd de belangstelling geprikkeld door de docent Robotica .

Volgens een communicatiemedewerker is Yuverta vmbo Aalsmeer vooral een persoonlijke school. “We bieden de leerwegen basis, kader en gemengde leerweg aan in een groene omgeving. Met een extra examenvak kan ook een vmbo-T diploma gehaald worden en al in het eerste jaar kunnen nieuwe leerlingen voor de themaklassen Kook, Paard en Techniek kiezen.”

Ook bloemschikken was populair

De bezoekers gingen niet met lege handen naar huis. Iedereen kreeg een bakje vol voorjaarsbloemen mee die door de huidige leerlingen in de dagen voorafgaand aan de open dag waren opgemaakt. Dat was een slimme zet want zo wordt ook de komende tijd nog volop aan Yuverta gedacht.

Open dag MBO
Vandaag is de open dag bij ‘de buren’ van Yuverta MBO, zie voor informatie de advertentie hieronder.

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin