Airforce One nam toch de Aalsmeerbaan

Vrijwel iedereen was deze ochtend op het verkeerde been gezet. De Airforce One met daarin president Obama zou om 8.45 uur landen op de Kaagbaan. Boete of niet, tientallen spotters hadden zich verzameld rond de Aalsmeerderweg in Rozenburg om het vliegtuig met bijzondere inhoud te fotograferen. Zaterdag nog waren drie vliegtuigfanaten beboet en hun camera's afgepakt. Tenminste, dat nieuws deed de ronde. In het AD van maandag laat de politie weten dat daar niets van waar is. Een broodje-aapverhaal om mensen af te schrikken. 

En toen er enige tijd geen vliegtuigen landden, kwam daar de Airforce One. Als een stipje boven de horizon. Nog heel ver weg maar onmiskenbaar door de opmerkelijke tekening. Maar het toestel veranderde van koers en week uit naar de Aalsmeerbaan. De arme spotters gedesilliusioneerd en zonder beelden achterlatend. Was uw verslaggever en fotograaf ook maar gewoon thuis gebleven. Dan had hij vanuit zijn zolderkamer de mooiste foto van iedereen kunnen schieten…

Foto boven: De Airforce One boven de Oosteinderweg. (Foto Dick Piet)

Foto onder: Obama komt aanvliegen. De huizen van De Werven zijn zichtbaar. (Foto Arjen Vos AV) 

Eén reactie

  1. Vanmorgen vroeg cirkelde een helikopter boven Oost, maar dat gebeurt wel meer. Maar toen er opeens uit het niets een hoop mensen met camera’s gingen rennen bij ons voor op de Oosteinderweg naar de kant van het kanaal op de N201-tunnel, ja toen viel het kwartje en heb ik gauw even gefilmd met mijn tablet zo’n 40 sec. lang. Hij zat best al aardig laag, dus was goed te filmen.
    Nooit verwacht dat nog eens te doen, maar het is toch bijzonder. Ons luchtruim bij en onder de Aalsmeerbaan was nog nooit zo veilig, helaas voor korte duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin