Afsluiting Burgemeester Kasteleinweg door regenval

(Foto: VLN Nieuws)

Door: redactie. Dinsdagavond kwam het hemelwater in dusdanige hoeveelheden naar beneden vallen, dat niet alle putjes langs de Burgemeester Kasteleinweg het water soepeltjes konden wegwerken.

De afdeling Riooltechniek van Meerlanden moest er ter hoogte van het viaduct aan te pas komen om het rioolstelsel een handje te komen helpen. De Burgemeester Kasteleinweg is tussen de Ophelialaan en de Burgemeester Hoffscholteweg enige tijd afgesloten geweest. Daar had vooral het verkeer naar Aalsmeer hinder van, van Aalsmeer naar Uithoorn was de weg namelijk gewoon toegankelijk voor verkeer.

 

 

2 reacties

 1. Ik reed hier op 15 november rond 18:05 in slecht weer en in het donker over de Burgemeester Kastelijnweg, met een snelheid van 50km/h reed ik nietsvermoedend richting het viaduct (Baanvak) .

  Ik zag wel wat water liggen onder het viaduct, maar kon echt niet vermoeden/anticiperen dat het zoveel en erg diep zou zijn.
  De auto dook in het water en viel enorm terug in snelheid, geen enkel zicht meer en het enige wat ik kon doen was de auto rechtdoor loodsen.

  Erg van geschrokken, ik stel de gemeente Aalsmeer aansprakelijk voor deze situatie. Pompen functioneerde niet/niet voldoende. Met als gevolg een zeer verkeersonveilige situatie.
  Tevens een stuk kunstof van mijn auto afgerukt door de impact.

 2. Aalsmeer Zet Belangrijke Stap voor Duurzaamheid en Klimaatbeleid

  Dinsdagavond confronteerde hevige regenval in Aalsmeer de gemeente met de dringende noodzaak van een doortastende aanpak van klimaatverandering. Dit incident onderstreept de behoefte aan een concreet en geïntegreerd klimaatbeleid.

  Tijdens de begrotingsraad op donderdag 9 november hebben de Partij van de Arbeid (PvdA) en GroenLinks (GL) een belangrijke motie ingediend. De motie, die unaniem is aangenomen, streeft naar de toevoeging van een specifieke paragraaf over duurzaamheid en klimaatbeleid aan de begroting van 2025 en de daaropvolgende jaren. Deze stap weerspiegelt de groeiende erkenning van de wereldwijde en nationale klimaatcrisis, evenals de tastbare lokale gevolgen in Aalsmeer.

  De motie benadrukt de noodzaak van een integraal overzicht van duurzaamheids- en klimaatambities, inclusief financiële ontwikkelingen, om doelgerichte en effectieve maatregelen te kunnen nemen. De gemeenteraad roept het College van Burgemeester en Wethouders op om vanaf de programmabegroting van 2025 een aparte paragraaf “duurzaamheid & klimaat” op te nemen, met specifieke aandacht voor biodiversiteit, klimaatadaptatie, energietransitie en andere relevante beleidsmaatregelen.

  PvdA en GL benadrukken dat deze stap noodzakelijk is om de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van Aalsmeer te waarborgen. Ze wijzen erop dat de huidige generatie bestuurders niet de volledige gevolgen van de klimaatcrisis zal dragen, maar dat de jeugd deze last wel op zich zal moeten nemen. De motie beoogt een geïntegreerde en urgente aanpak van klimaatverandering in Aalsmeer zichtbaar te maken.

  In het eerste kwartaal van 2024 zal de raad het voorgestelde format voor deze paragraaf beoordelen en vaststellen. PvdA en GL zijn verheugd dat deze motie op brede steun kan rekenen, wat de gezamenlijke inzet van de gemeente voor serieus duurzaamheids- en klimaatbeleid weerspiegelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin