Achttien bomen fort Kudelstaart ruimen het veld

De nu nog groene zijde van Fort Kudelstaart (Foto Mariëlle Wegman)

Door: Mariëlle Wegman. Opnieuw moet een aantal bomen het veld ruimen. Maar liefst achttien stuks groen op Fort Kudelstaart wordt onder handen genomen door kettingzagen en aanverwant materieel.

Ditmaal betreft het geen zieke bomen, zoals onlangs drie stuks aan de Dreef of eerder al tien exemplaren op het fort. Het gaat, volgens de gemeente, om bomen die de betonnen constructie van de kazematten zouden aantasten. De kap zou dus feitelijk gaan om delen van het fort juist te beschermen tegen verder verval.

Afbeelding via Google Maps

Andere zijde van het fort
Dat klinkt als een nobel streven, ware het niet dat de voorgenomen bomenkap wordt uitgevoerd aan de andere zijde van het fort dan die waar de kazematten zich bevinden. Op de satellietfoto van het fort is te zien dat de beide kazematten zich in de rode cirkels bevinden. Het gebied waar kap kan plaatsvinden, bevindt zich in het met groen aangegeven gebied. In datzelfde groene gebied, de nog intact zijnde frontwal, bevinden zich wel de (waarschijnlijk tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse troepen vernielde) hefkoepelgebouwen en twee frontbatterijen.

Het kappen van de overigens niet-beschermde bomen zal plaatsvinden in de week van 14 augustus. Eerder aangetekend bezwaar werd ongegrond verklaard, waardoor de achttien bomen in de week van 14 augustus door de gemeente zullen worden verwijderd.

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin