Achtstegroepers ontvangen Dopperflesje

Alle achtstegroepers uit Aalsmeer en Kudelstaart hebben een Dopperflesje ontvangen van de gemeente. Wethouder Jop Kluis en Ton Harte, vrijwilliger bij de Wereldwinkel, hebben een rondje langs een aantal scholen gemaakt om de flesjes uit te delen. De Jozefschool, de Graankorrel, de Antoniusschool en OBS Kudelstaart ontvingen het flesje met een brief uit naam van de burgemeester. 

Bij sommige scholen genoten ze van de uitvoering van de eindmusical en bij andere gingen ze kijken tijdens de repetities van de schoolverlaters.

Veranderingen
“Na de zomervakantie gaan deze leerlingen naar de middelbare school, een grote verandering in hun leven,” aldus Jop Kluis. Veel is nieuw voor ze, zoals nieuwe leraren, vakken, vrienden en vaak ook verder fietsen. De gemeente wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en geeft ze een handig Dopperflesje cadeau.”

Het flesje draagt bij aan het verbeteren van het milieu en water drinken is gezond. “De gemeente wenst iedereen veel plezier met het flesje en natuurlijk ook veel succes op hun nieuwe school.”

Schoon drinkwater bijdrage
Ton Harte is enthousiast over de flesjes. “Ik was laatst in gesprek met de wethouder over hoe we het plastic in de natuur kunnen terugdringen. We vonden de Dopperflesjes hier een goed voorbeeld van. Daarnaast is de Dopper voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal, zonder schadelijke stoffen. Wat ook mooi is, is dat een gedeelte van de opbrengst van de Dopperflesjes naar schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden gaat.’

Per dag worden er in Nederland meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Die belanden bij het vuilnis, maar soms ook op straat of in zee. Als we al dat plastic bij elkaar vegen ontstaat er een plastic eiland zo groot als Spanje en Frankrijk bij elkaar. Daarnaast is een waterflesje in de winkel net zo duur als 1000 liter kraanwater.

De kinderen waren allemaal blij met de flesjes en vulden ze direct met water. Een goede dorstlesser met dit warme weer.

Foto's: alle leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart ontvingen een Dopperflesje van de gemeente (foto's gemeente)

2 reacties

  1. Wat Aalsmeer en Kudelstaart nog missen is een ruim aanbod van watertappunten bij sportaccommodaties en scholen. Daarmee kunnen de dopperflesjes gevuld worden met schoon water en is het niet nodig om zoete drankjes van huis mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel