AB verrast met Helma Persoon op plek 2

Ze hebben het vanavond toch gedaan! Aalsmeerse Belangen (AB) heeft Helma Persoon op plek 2 gezet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee troeft de partij de gevestigde orde af, die vrouwen niet hoger dan als derde op de kandidatenlijst wilde plaatsen. Bij CDA, VVD en PACT Aalsmeer komt de eerste vrouw niet verder dan de derde positie. Het kan een alleraardigst verkiezingsitempje worden…

Verrassend is de plaats van Persoon wel, omdat fractievoorzitter Dick Kuin door de 'vrouwvriendelijke' politieke manoeuvre een plek zakte. Ook bij de raadsverkiezingen in 201o stond Kuin derde, maar destijds was hij geen fractievoorzitter. In die positie is een hogere positie meer voor de hand liggend. Of wordt Persoon klaargestoomd voor het fractievoorzitterschap?

De eerste tien van de AB-lijst: 1. Gertjan van der Hoeven, 2. Helma Persoon, 3. Dick Kuin, 4. René Martijn, 5. Dirk Stoker, 6. Jop Kluis, 7 Danny Tol, 8. Frits Nisters, 9. Rob Simoons, 10. Luc de Horde. Er staan in totaal 22 kandidaten op de lijst, onder wie zes vrouwen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel