AB presenteert plan voor facelift Raadhuisplein

Aalsmeerse Belangen (AB) komt met plannen voor een metamorfose van het Raadhuisplein. Dat moet omgetoverd worden van een “grijs en levenloos parkeerplein” tot een “groen ontmoetingsplein”. De partij houdt er volgende week maandag een openbare presentatie over in de veilingzaal van de Historische Tuin.

De presentatie betreft daarnaast plannen voor het Driekolommenplein. Daar heeft AB een nieuwe invulling voor op het oog. Zoals voor het voormalige postkantoor, dat steeds verder verpaupert.

Samenhang pleinen
Een groep door de partij bijeengebrachte Aalsmeerders heeft zich over beide pleinen gebogen, vanuit de gedachte dat het “goed” is ze in samenhang te zien.

Het Raadhuisplein is al vele jaren een doorn in het oog van menig Aalsmeerder. Andere plannenmakers zijn AB voorgegaan, waaronder bureau Khandehar en de Aalsmeerse architect Jaap Tromp. AB heeft elementen van hun, nooit verwezenlijkte, ideeën verwerkt in de eigen plannen.

Groen voorop
Een “belangrijk uitgangspunt” voor het Raadhuisplein is dat het een groene ontmoetingsplek wordt. AB wil er bovendien voor zorgen dat er een fraaiere link komt tussen het plein en de Zijdstraat.

De AB-groep heeft zich eveneens beziggehouden met de verkeerssituatie. “Die gaat er niet beter op worden met de komst van de Lidl,” schrijft de partij in een persbericht. “Er zijn andere ideeën over verkeersstromen meegenomen in de opzet.” Op het hoe wordt niet verder ingegaan. Dat wordt opgespaard voor de presentatie op 14 september.

Reacties ophalen
Doel van AB is om een concreet voorstel bij het gemeentebestuur in te dienen over Raadhuis- en Driekolommenplein. De presentatie is een manier om “reacties op te halen” van Aalsmeerders. Iedereen is welkom, meldt AB.

De bijeenkomst komende maandag begint om 20.00 uur. De Historische Tuin is bereikbaar via de brug op het Praamplein.

Illustratie: zo kan een toekomstig Raadhuisplein er volgens AB uitzien. (beeld AB)

Lees vorig bericht

Selfie-tegel

Lees volgend bericht

Dode en zwaargewonde bij ongeval Oosteinderweg


4 Reacties

  • @Erik: Veld reserveren voor de oppositie als er commissie- en raadsvergaderingen zijn?

  • Nu ook een kunstgrasveld op het Raadhuisplein?

  • Wie was er dronken… ten tijde van het bedenken en de presentatie van dit belachelijkE plan. Een ”groen ontmoetingsplein”, oftewel een grote hondenuitlaatplein of een ambtenarenlunchplein of een kindergrassprietjesplein of een slechtonderhoudengroenplein… Zorg eerst dat je normaal door de Zijdstraat kunt lopen. En niet met een gootje in het midden etc…

  • Ik stel voor dat in navolging van Kudelstaart, Aalsmeer op het Raadhuisplein een fluisterfontijn krijgt……

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *