Aardbeienbrug, Retine Quod Habes (Behoud wat ge hebt)

Er lijkt een einde te komen aan de onzekerheid omtrent de inmiddels veelbesproken Aardbeienbrug. Niet alleen heeft het college besloten de opbouw van de brug te vervangen door een replica, ook de werkzaamheden om de plannen uit te voeren worden naar voren gehaald. En daarmee is gestalte gegeven aan de gemeentelijke spreuk 'Retine Quod Habes'.

De brug verkeert in erbarmelijke staat en zelfs de brandweer zou er niet meer overheen mogen rijden. Eerder dit jaar is de brug aan de onderzijde verstevigd, waar het vaarverkeer behoorlijke hinder van ondervindt, en waarvoor de Pramenrace dit jaar noodgedwongen zelfs een andere route moet bevaren.

Markant beeld
Wethouder Van Rijn noemt de Aardbeienbrug een markant beeld dat bij Aalsmeer hoort, en dat heeft het college doen besluiten te gaan voor een replica van de brug. Daarnaast benoemt van Rijn het belang van het in één keer goed vervangen van de brug, zodat deze toekomstbestendig is zodat er weer jaren veilig gebruik van gemaakt kan worden.
 
Het besluit van het college is mede tot stand gekomen door input van de raad, advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, de Lokale Erfgoedcommissie Aalsmeer en de Klankbordgroep Bruggen Uiterweg.
 
Uitdaging
De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Eerst gaat men aan de slag met het ontwerp, vervolgens de vergunning, gevolgd door de planning. Het is de bedoeling dat de brug in de eerste helft van het volgende jaar wordt vervangen. Hoe men dat gaat doen, lijkt ons nog een uitdaging. 

Foto's (gemeente Aalsmeer): Wethouder Van Rijn op de Aardbeienbrug

Tekst: Mariëlle Wegman

 

2 reacties

  1. Deze gemeente heeft een historie met bruggen. De brug in de Dorpstraat is in tijdelijke opslag. Hoe lang is tijdelijk? Voor hetzelfde geld gaat het met de Aarbeienbrug dezelfde kant op. Het is dus niet: Retine Quod Habes maar: Nolite Gaudere Citius

  2. Een einde aan de onzekerheid l i j k t te komen…
    Zou u het besluit van B&W kunnen publiceren? Dan pas weten wij zeker of de Aardbeienbrug in zijn geheel zal worden vervangen. En wanneer dat gaat gebeuren. En wat het gaat kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin