Aanleg rotonde Van Cleeffkade uitgesteld tot 2021

Door: redactie. Nadat de werkzaamheden aan het kruispunt van de Burgemeester Kasteleinweg met de Van Cleeffkade en de Oosteinderweg al eerder waren uitgesteld, maakte HOVASZ deze week bekend dat dit onderdeel naar 2021 verschoven wordt. Vanwege aanwezige kabels en leidingen die een complicerende factor vormen, heeft aannemer Dura Vermeer meer voorbereiding voor aanleg van de rotonde nodig.

Uit overleg met lokale ondernemers, de gemeente en andere stakeholders kwam de wens naar voren om de werkzaamheden naar 2021 door te schuiven, omdat dit minder hinder veroorzaakt voor de omgeving in de drukke decembermaand. Daarom heeft de provincie Noord-Holland akkoord gegeven om de werkzaamheden door te schuiven naar de eerste helft van 2021.

Het project HOVASZ
De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Máximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail: hovasz@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op HOVASZ.nl of via de Facebookpagina.

Foto Arjen Vos

Eén reactie

  1. Wat een klunzen!! Bij de Zwarteweg is het vanwege kabels en kasten ook nog niet afgerond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel