Aanbeden door velen en toch eenzaam

Door: Frans Overvliet. Mijn zus was een groot fan van de Britse rockband Queen. Als je haar huis binnenstapte dan kon je er bijna niet omheen: een verzameling van allerlei spullen die met Queen te maken hadden. Een echte liefhebber dus.

Toen ik hierover nadacht moest ik denken aan het leven van de leadzanger van de band Freddie Mercury.
Hoe vaak heeft hij niet op een podium ergens in de wereld gestaan? Hoe vaak is hij niet met de andere bandleden een studio ingedoken om weer een nummer op te nemen?

Hoeveel mensen zouden Queen en in het bijzonder Mercury wel niet ‘aanbeden’ hebben? Ik denk onnoemelijk veel. En toch, in een interview vlak voor zijn dood zei Mercury zelf: ‘Je kunt alles in de wereld hebben en toch een eenzaam mens zijn. En dat is de bitterste vorm van eenzaamheid die er bestaat. Succes heeft van mij een wereldidool gemaakt en me vele miljoenen opgeleverd, maar het heeft me dat ene onthouden wat we allemaal nodig hebben: een duurzame liefdevolle relatie’.
Deze uitspraken troffen mij.

Waar Mercury werkelijk behoefte aan had, waren niet miljoenen op de bank, roem, luxe en aanbeden worden door miljoenen fans, maar echte liefde die standhoudt in dit leven.

In deze kerkelijke column gingen mijn gedachten toen uit naar Jezus. Ook Hij werd aanbeden door velen, maar aan het einde van zijn leven lieten al zijn vrienden en volgelingen hem in de steek. In de Bijbel staat dat Jezus, toen Hij aan het kruis hing, in zijn bitterste eenzaamheid zelfs ervaarde dat zijn liefhebbende Vader in de hemel Hem toen in de steek liet. Hoe afschuwelijk moet dat zijn geweest, ook al had God daar een bedoeling mee. Maar gelukkig bleef het hier niet bij. Jezus werd door God opgewekt uit de dood en leeft nu in de hemel bij Hem waar alles goed is en waar Hij niet meer eenzaam is. En wat nog mooier is voor ons mensen hier op aarde: Jezus nodigt iedereen uit om een duurzame liefdevolle relatie te krijgen, in de eerste plaats met Hem en daardoor ook met anderen hier op aarde. Het is niet nodig dat eenzaamheid je leven blijft bepalen.

Als deze column je heeft aangesproken, neem dan contact op met Aalsmeer over Hoop door een mail te sturen naar info@aalsmeeroverhoop.nl We willen je graag hierbij de helpende hand bieden. Om te komen tot een duurzame liefdevolle relatie.

Frans Overvliet is geboren Leidenaar, samen met echtgenote Annet woonachtig in Kudelstaart waar hij jarenlang als ‘man in het zwart’ rondrende op de velden van RKDES. Nu vooral rondrijdend als chauffeur van ANWB Automaatje. Vader van drie kinderen en trotse opa van twee (bijna drie) kleinkinderen. Actief betrokken bij de Levend Evangelie Gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin