Aalsmeerse editie Witte Weekblad verdwijnt

Het nieuws is nog zo vers dat de inkt nog nauwelijks is opgedroogd. Het Witte Weekblad Aalsmeer houdt er na zeker 30 jaar mee op. De editie wordt samengevoegd met die van Uithoorn dus er valt, als het goed is, nog wel elke week een papieren uitgave in de bus. Dat het zwaar weer is bij de uitgeverij van onder meer de Telegraaf is al langere tijd bekend.
 
Vandaag, ja vandaag… heeft de directie, een nieuwe serie nieuwssites gelanceerd die ‘Vandaag.nl’ heet. Het lijkt een wanhoopsdaad. Zo hebben we nu dus bijvoorbeeld de site Amstelveen.vandaag.nl, Hoofddorp.vandaag.nl en uw vertrouwde eigen merknaam AalsmeerVandaag. Zonder punt ertussen en gewoon zelfstandig. Dus niet van De Telegraaf. Het mediaconcern heeft zich ook nog niet bij ons gemeld om de naam over te nemen.
 
Onduidelijk
Wat de directie van de Telegraaf gaat doen met het nieuws voor Aalsmeer is nog onbekend. Wat er met de Dichtbij nieuws site gebeurt is op dit moment ook nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat veel van het nieuws op deze site door de zogenaamde ‘Meeschrijvers’ wordt gepubliceerd. Verder is het al langere tijd duidelijk dat de papieren kranten en de site apart van elkaar werken. Wat de wijziging voor het personeel betekent is nog onbekend.
 
Opgestart
De Aalsmeer-editie van het Witte Weekblad werd ooit opgestart door Wout Spaargaren die de distributie verzorgde vanuit de Marktstraat en door Jan Daalman die er als jonge freelance journalist zijn eerste sporen verdiende. Er waren toen nog zo’n zeven edities waaronder ook die in de Haarlemmermeer. Natuurlijk was er nog een commerciële man voor de verkoop van de advertenties. Ook vandaag nog altijd een lastige job.
 
Mix
De eerste gemengde krant komt volgende week al uit. Het wordt een mix van Uithoornse en Aalsmeerse pagina’s, waarbij de voorpagina gedeeld wordt. De commerciële afdeling van het Witte Weekblad wil hiermee een groter bereik creëren.
 
Foto's Arjen Vos
(advertentie)

3 reacties

  1. Waar is de tijd gebleven dat er nog een kwaliteitskrant/huis aan huisblad bestond in Aalsmeer e.o. De Aalsmeerder Courant/Weekmedia, die zelfs landelijke prijzen won, destijds helaas vakkundig de nek omgedraaid door Erik de V.
    Bijzonder origineel is ook de naam “Vandaag”. Waarschijnlijk heeft de directie TMG hier lang over na moeten denken, maar dat zijn dan ook mensen die een “kwaliteitskrant” uitbrengen….

  2. Ook in het Manillehof (Dorpshaven Noord) is het Witte Weekblad nagenoeg nooit bezorgd de afgelopen 4 jaar; ondanks herhaaldelijk vragen hierom bij de redactie/klantenservice. Wellicht dat hierin met het uitgeven van een gecombineerde editie verandering komt.

  3. In de Wilgenlaan krijgen wij het WW al jaren niet meer, dus wij zullen er verder niets van merken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel