‘Aalsmeer Zomer’ komt eraan

Deze week valt u bij u op de mat. Of misschien heeft u hem al. Als u zaterdag in dorp was, heeft u 'Aalsmeer Zomer' misschien gekregen van het promotieteam dat de tabloid aan het uitdelen was. De krant die Aalsmeer als watersportdorp op de kaart moet zetten wordt vanaf heden huis-aan-huis verspreid in Aalsmeer, Kudelstaart, De Kwakel, Rijsenhout en Amstelveen-Westwijk.
 
Deze full colour uitgave is een initiatief van de Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP), gemaakt onder redactie van AalsmeerVandaag en ondersteund door de gemeente Aalsmeer. De krant staat bol van verhalen over watersport, recreatie, natuur en cultuur en geeft een uitgebreid overzicht van wat er deze zomer allemaal te doen is in en om de Westeinderplassen.
 
Aanwakkeren
De krant maakt iedere lezer warm voor het zomerseizoen. Vele foto's waarop strakblauwe luchten en bollende zeilen, groene seringenakkers, snelle boten die de golven doorklieven en vertier op het strand te zien zijn, wakkeren de zin in de zomer behoorlijk aan. “Soms zou je dit mooie unieke gebied voor jezelf willen houden. Maar hoe mooi zou het zijn als er meer mensen van onze plassen kunnen genieten?” vraagt wethouder Jop Kluis van Recreatie en Toerisme zich in het voorwoord af.
 
Goud in handen
Hij heeft groot gelijk. Met de Westeinderplassen heeft Aalsmeer goud in handen. Er is ruimte genoeg voor iedereen. In de krant daarom ook ruimte voor horeca. Officieus beschikt Aalsmeer namelijk over het grootste aantal horecavoorzieningen per hoofd van de bevolking, van Nederland. Twaalf van deze horecagelegenheden, overzichtelijk samen gevoegd op één pagina, vertellen wat ze zoal in huis hebben. Wie het leest moet wel zin krijgen om te gaan proeven.
 
Schoenverkoper
Een andere lezenswaardige pagina, betreft: 'De Westeinder door de ogen van…' Zes interessante plaatsgenoten vertellen wat voor bijzonders zij met de Westeinderplassen hebben. Zo komt onder meer schoenverkoper Erik de Rijk aan het woord die er in zijn vrije tijd met camera en telelens op uittrekt om de bijzondere natuur vast te leggen. Voorbeelden van zijn 'vangst' zijn ook opgenomen in de krant. Ook 'Zwarte Jaap', Daan Keessen, Ton Kleijberg, Esther Gouwerok en Mikki Spaander komen uitgebreid aan het woord.
 
Waterkaart
Een bijzonder gewild bewaarobject is de waterkaart in het midden van de krant. Onmisbaar voor iedere botenbezitter die niet wil verdwalen tussen de vele eilandjes of juist de verborgen plekjes wil aandoen. Menigeen haalt de kaart uit de krant en hangt hem prominent in kajuit of op toilet.
 
Contact
De bedoeling is dat de tabloid het gehele seizoen voor het grijpen ligt. Lokale en regionale ondernemingen die met het toerisme verwant zijn, krijgen een stapel kranten die ze aan hun gasten kunnen uitdelen. Mocht u de krant niet ontvangen hebben of door de voorraad heen zijn, dan kunt u contact opnemen met de SAWP via emailadres: info@aalsmeerwesteinder.nl
 
Foto: het promotieteam deelde de krant afgelopen zaterdag uit in het centrum. Foto's Arjen Vos

Eén reactie

  1. Mooi blad.maar ergens in het blad heeft er iemand zitten slapen.zoek de fout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel