Aalsmeer-Oost nog altijd oranje gezind

Vrolijke gezichten bewezen dat Aalsmeer-Oost nog altijd oranjegezind is. Plan Blom heeft natuurlijk een naam hoog te houden omdat een gedeelte als 'Oranjewijk' bekend staat. Na een dipje van enige jaren waarin er door geberek aan vrijwilligers geen Koningsdag werd gevierd, is het evenement vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Zul je net zien dat het weer gaat tegenwerken…

Gelukkig lieten veel kinderen zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen gewoon feestvierend de straat op. Bij 't Middelpunt werden weer net als vroeger spelletjes gedaan en een vrijmarkt gehouden. Ook op het Poldermeesterplein werden door fotograaf Jaap Maars activiteiten gesignaleerd. Veilig onder de gaanderij beschut tegen regen en wind, werd er van alles te koop aangeboden. 

Zie meer foto's in de gallery onder de advertentie van Hoekwater

(advertentie)

 

2 reacties

  1. Heel ‘Plan Blom’ is onderdeel van de ‘Oranjewijk’ en niet omgekeerd. Alle straten in ‘Plan Blom’ zijn destijds en ook daarna vernoemd naar leden van het Koninklijk Huis of hebben daar verband mee, zoals de Oranjestraat/Nassaustraat.
    “Plan Blom’ is gebouwd ná 1966, het geboortejaar van Willem-Alexander en had betrekking op het gebied achter de boerderij van Blom aan de Hornweg tot aan de Middentocht.
    De gehele ‘Oranjewijk’ is met Emmastraat, Wilhelminastraat, Julianalaan, Christinastraat, Margrietstraat en de latere uitbreiding in de jaren tachtig in de omgeving van het Middelpunt(1973), dus een heel stuk groter dan alleen ‘Plan Blom.
    In de volksmond noemt men onterecht vaak alle ‘nieuwbouw’ van destijds ‘Plan Blom’.
    De vrijmarkt bij het Middelpunt werd dus ook niet gehouden in ‘Plan Blom’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin