Aalsmeer in trek bij hotelbouwers

Het enige stukje braakliggend terrein op bedrijventerrein Hornmeer lijkt eindelijk een bestemming te krijgen. Voor de kavel op de hoek van Lakenblekerstraat en Legmeerdijk is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een hotel met 395 kamers.

Het is raadselachtig waarom het stuk grond met adres Lakenblekerstraat 64 nog nooit is ontwikkeld. Het perceel is al vele jaren in bezit van de Wassenaarse vastgoedonderneming Bever Holding die daar, althans op het oog, nooit werk van heeft gemaakt. Aan dat slapende tijdperk lijkt nu dus een einde te zijn gekomen, getuige de aanvraag. Een reactie van Bever zit er op korte termijn niet in. Het beursgenoteerde bedrijf is tot volgende week gesloten vanwege vakantie.

Tekeningen
Het gaat om een hotel van 395 kamers met een half verdiepte parkeergarage en drie in- en uitritten. De aanvraag ligt ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen op het gemeentehuis in Amstelveen waar ook reacties achtergelaten kunnen worden. Van concrete tekeningen is echter nog geen sprake, zo liet de gemeentelijke afdeling weten. Ook kan de afdeling niet zeggen wie de aanvrager is.

Het ziet er naar uit dat de ondernemingen die naast het perceel gevestigd zijn binnen afzienbare tijd een nieuwe buur krijgen. Volgens een medewerker van Subaru is dat goed nieuws. “We maaien nu twee keer per jaar in eigen beheer het terrein omdat de grondeigenaar er niets aan doet en wij er belang aan hechten dat het enigszins netjes blijft. Als er een hotel gebouwd wordt, zorgen ze er zelf voor dat het netjes blijft.”

Hoek Dorpsstraat
Aalsmeers grondgebied is kennelijk interessant voor hotelbouwers. Begin dit jaar werd het Marriott Renaissance hotel aan de Jac. Takkade met 250 kamers geopend en plannen zijn er voor een hotel met 500 kamers op Greenpark en een onderkomen voor 150 kamers naast accountantskantoor Berghoef op de hoek van de Dorpsstraat en de N196.

Dat laatste leek nog even onzeker toen de kandidaat-koper de financiering niet rondkreeg en de grond opnieuw in verkoop ging. Volgens Henk Verbeek, directeur van VMC-OG, is er inmiddels een nieuwe koper gevonden die het graag wil ontwikkelen. “Het zal nog wel een maand of drie, vier duren voordat er iets concreets te melden is. We hebben er vertrouwen in dat het dit keer wel positief uitpakt,” aldus Verbeek. Van belang is dat ook het bestemmingsplan de bouw van een hotel op deze plek toestaat.

Tekst en foto's Arjen Vos en archief AV

(advertentie)

 

 

Eén reactie

  1. Goed idee, ben benieuwd naar de artistieke impressie mbt de uitstraling van de panden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin