Lezerspost: ‘Heeft Kuin dan echt niets verkeerd gedaan?’

Vandaag ontvingen we een schrijven van Ben de Koff, voor de rubriek Lezerspost

Met verbazing heb ik op de site van Aalsmeer Vandaag het vertrek van wethouder van Rijn en daarna het vertrek van wethouder Kuin gevolgd.

En nu heb ik in het stukje dat Klaas Leegwater op 9 mei heeft geschreven voor me liggen en zit ik dat met verbazing te lezen. Nu moet ik zeggen dat ik de plaatselijke politiek minder volg dan dat ik in het verleden altijd deed. Daarom snapte ik de reactie van de heer Kuin waarin hij zegt dat “hij vindt dat hij niets misdaan heeft” niet, want is dat nou echt zo of heeft hij boter op zijn hoofd?

Ik lees in het stukje van de heer Leegwater dat Kuin zeven weken stil is geweest na zijn abrupte en gedwongen afscheid als wethouder. Zijn hoofd stond er niet naar om te praten, ook heeft hij weinig meegekregen van wat er na zijn vertrek is gezegd en geschreven. Of dat waar is weet ik natuurlijk niet, maar het is wel zeer vreemd. Is de ex-wethouder juist niet verplicht om verantwoording af te leggen aan al die mensen die op hem en zijn partij hebben gestemd? Is het niet zo dat hij betaald wordt van ons gemeenschapsgeld? Laf om je dan zo te verstoppen en niet eerlijk naar de mede partijgenoten van AA.

Vreemd dus dat Kuin vindt dat hij niets misdaan heeft. Is het niet altijd zo dat waar rook is er ook vuur moet zijn? Heeft Kuin dan echt niks verkeerd gedaan?

Er is toch een wet openbaarheid van bestuur WOB, je kan er toch niet mee weg komen dat er in een onderzoek van integriteitsbureau Governance & Integrity een conclusie staat dat Kuin niks verkeerd gedaan heeft maar dat de journalist Leegwater dit bewuste rapport niet mag inzien? Het onderzoek is gemaakt in opdracht van de gemeente Aalsmeer en valt daardoor onder de eerder beschreven WOB mijns inziens.

Ook ben ik wel benieuwd naar de communicatie tussen de twee wethouders via de app of via de mail, Daar moet toch ook openheid in gegeven worden?

Misschien is het beter dat de heer Kuin met pensioen gaat en jongere mensen de kans krijgen.

B. de Koff

 

 

5 reacties

 1. Vriendelijk verzoek ik dhr. de Koff zich verder te onthouden van berichtgeving omtrent mijn persoon.

 2. Inderdaad Gerard. Niet alleen bij dit schrijven, maar het valt me al langer op dat hier het werk van onze lokale overheid zeer scherp, bijna op de persoon en vaker ook eenzijdig vanuit het “eigen straatje” wordt beoordeeld.
  Natuurlijk mag e.e.a. nader worden beschouwd en om verantwoording worden gevraagd, maar het gaat ook om de manier waarop.
  En ja, vrijheid van meningsuiting, van pers, of “het is een column, dus die mag prikkelend zijn.” etc. etc., het is allemaal een groot goed. Maar terecht opgemerkt: achter ieder politicus schuilt ook een mens die, rekening houdend met veel meer invalshoeken dan de meesten van ons kunnen overzien, zijn of haar werk naar eer en geweten uitvoert.

 3. Inderdaad Gérard. Het ingezonden stuk valt onder achterbakse vuilspuiterij.

 4. Beste bewoners van Aalsmeer.

  Zullen we stoppen met modder gooien ?
  Achter ieder politicus, schuilt ook een mens.

 5. Als iemand zich moet verantwoorden zouden het onze raad en het college moeten zijn: de publiekelijke bewering dat deze bestuurder verkeerd heeft gehandeld komt toch bij hen vandaan?! (en het ontslag bij de Raad, blijkbaar ook zonder inzage gehad te hebben in dat integriteitsstuk), maar elke vorm van bewijs is zogenaamd geheim. Is dat geen smaad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin