22 kinderen gaan voor kinderburgemeester

Morgenmiddag is het spannend voor de kandidaten die voor de functie van kinderburgemeester gaan. In totaal hebben zich 35 (dit in tegenstelling tot de in de titel genoemde 22) kinderen aangemeld voor de verkiezing en morgen moeten ze zich informeel voor een jury presenteren. Opmerkelijk is dat dat aantal nagenoeg overeenkomt met wat er normaal aan 'grote mensen'-burgemeesters solliciteert op de post.

De jury, bestaande uit Iñez Hallewas van de Binding, Hergo van Ginkel van basisschool De Hoeksteen en wethouder Gertjan van der Hoeven, kiest zes kandidaten die door gaan naar de volgende ronde. 

Verkiezingsleus
De kinderen worden morgen in het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Jeroen Nobel. Hij zal kort met ze praten en ze op hun gemak stellen alvorens ze gaan speeddaten en een elevator pitch gaan geven om hun kandidatuur kracht bij te zetten. Daarna gaat de jury zich beraden en worden zes kinderen aan het einde van de middag gebeld met het goede nieuws dat ze door zijn.

De zes potentiële kinderburgemeesters hebben daarna twee dagen de tijd om aan de hand van posters waarop hun verkiezingsleus staat, stemmen te gaan werven. Ze moeten zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes, klasgenootjes en andere kinderen oproepen om op ze te stemmen.

30 mei stemmen
Zaterdag 30 mei kunnen kinderen tot 13 jaar hun stem uitbrengen in een officieel stemhokje met een officiële stembus en rood potlood op het Molenplein tussen 12.00 en 15.00 uur. In het kader van de Week van de Amateurkunst wordt er op het Molenplein ook een stoepkrijtwedstrijd gehouden. Het belooft een gezellige drukte te worden in Aalsmeer-Centrum.

De kinderen moeten nog even geduld hebben, want pas tijdens de Juniorpramenrace op zaterdag 13 juni wordt de uiteindelijke kinderburgemeester bekend gemaakt. Hij of zij wordt dan ook meteen officieel benoemd door burgemeester Nobel. 

Eén reactie

  1. Jong geleerd, oud gedaan. De democratie staat nog steeds in de kinderschoenen en dus mag ook ‘de toekomst’ het voorbeeld geven, hoe het wel moet. Er gloort hoop en vernieuwing aan de politieke horizon in Aalsmeer en Kudelstaart. Moge niet de beste, maar de meest ‘kinderlijke’ meisje of jongen de felbegeerde ketting krijgen omgehangen. Leve de nieuwe jonge democratie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin