Koninklijk knippen en scheren bij Royal Class Barbershop

(Advertorial) Wellicht niet het alleroudste beroep, maar in ieder geval wel een ambacht dat ver terug gaat in de tijd. De Barbier. Aalsmeer heeft op dit moment geen barbier, een kapper die zich uitsluitend met 'het mannenhoofd' bezig houdt en geen vrouwen kapt. Vanaf volgende maand kunnen we terecht bij Mourad El Kaddouri. Een gesprek met een 37-jarige Marokkaan die de toekomst optimistisch tegemoet ziet en zich verheugt op zijn werkkring in hartje Aalsmeer.

Hij kwam dertien jaar geleden naar Nederland, trouwde er met een Nederlands-Marokkaans meisje en vond vanaf het begin een werkkring op de bloemenveiling. Hij leerde er al snel onze taal spreken.

“Elf jaar lang ben ik logistiek medewerker bij OZ Export en het beviel me goed. Toch dacht ik wel, dat wil ik niet tot mijn 67blijven doen. Omdat een vriend van mij succesvol een kappersopleiding had gedaan en inmiddels als barbier een goed lopende zaak heeft opgebouwd dacht ik ook aan die richting.”

Een kappersopleiding volgen is geen goedkope aangelegenheid, zegt Mourad.

“Het kost zo'n vijfduizend euro, die vakopleiding. En ik heb een gezin met kinderen. Dus ik ben naast mijn werk op de veiling de cursus gaan doen. En ik ben in 2015 geslaagd. Ik ga in mei open en blijf dan nog twee dagen werken bij OZ Planten.”

Sigaren, bloemen, makelaardij…
In hartje dorp zal Mourad het pand huren dat in het verleden al diverse functies had. In vroegere jaren waren er onder andere een sigarenwinkel, een bloemenwinkel, een makelaarskantoor en diverse andere disciplines in gevestigd. Zover wij weten was er nooit eerder een barbier die daar zijn zaak had. 

Mourad: ”Het is de bedoeling dat ik behalve maandag en dinsdag elke dag om twaalf uur open ben en dan dan tot tien uur 's aonds open blijf. En 's zaterdags tot vier uur. Juist in de avonduren hebben mannen de tijd om langs te komen. Of ik vrouwen helemaal niet knip of eeen andere behandeling geef? Nee, het is echt een barbierszaak, een zaak waar mannen komen voor knippen, scheren en wassen. Ik begin met twee stoelen. Een behandeling bij een normale kapsalon duurt twintig minuten, ik zal met een klant veertig minuten bezig zijn.”

Mourad ziet in deze tijd waar snorren en baarden 'en vogue' zijn en welig tieren een goede toekomst weggelegd.

“Kent u de barbierszaak Schorem, in Rotterdam? In die richting denk ik. Ik ga wel met afspraken werken, maar je mag altijd binnen lopen om te vragen of ik een plek heb. Ik hoop ook op een goede sfeer in de salon, er liggen mannenbladen, er wordt goede koffie geschonken en het zal gezellig worden en de mannen vertrekken tevreden naar huis.”

Wat wordt de naam van de salon?

“Royal Class Barbershop. Men krijgt bij mij een koninklijke behandeling.”

Tekst Leni Paul, foto's Arjen Vos

(advertentie)

5 reacties

  1. Gaaf ik ben dol op naar de barbier gaan ! Ik ga normaal gesproken naar b4men in Hoofddorp maar zal zeker deze maand aanschuifen bij royal class barbier. Is er ook een mogelijkheid om een drankje te nuttigen?

  2. Ik kom snel even kennismaken bij mijn nieuwe overbuurman. Heel veel succes alvast.

  3. Mourad welkom als Aalsmeerse ondernemer,

    Als wij jou online kunnen ondersteunen komen we graag een bakkie doen bij jouw op de zaak! #samengroeien

    Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel