Pramenrace deel 1: Met de voeten in de Hollandse klei

Deelnemers voeren een zompige opdracht uit in het Oosteinderpoelgebied

Door: redactie. Een mooiere dag was niet denkbaar. Terwijl de zomer van 2024 gekenmerkt werd door wind, regen en soms zelfs hagel, was de atmosfeer de Pramenrace deze zaterdag zeer gunstig gezind. Zo’n 160 pramen dansten de hele middag weer over de Aalsmeerse wateren. Van het uiterste oosten tot het verre westen ronkten de Penta’s en feestten de bemanningen erop los. In etappes een overzicht van de race waarbij fotograaf Jaap Maars stelling had genomen bij de Jac. Takkade waar het organiserende SPIE voor een uitdagende opdracht had gekozen.

Er moest door de opvarenden bij de ijsclub van schoen naar klomp verwisseld worden om vervolgens door de modder en na een kleine klimpartij weer in de praam te springen. Met de voeten in de klei, dat paste natuurlijk helemaal bij het thema ‘SPIE houdt van Holland’.

Afgezien van een hoog feestgehalte hoort ook pech bij de Pramenrace. Jaap was er getuige van dat de Penta van de Quote-500 dames het begaf. Vervolgens werd een Yamaha motor aan boord gehesen maar ook die wilde ondanks verwoede pogingen niet starten. Daarop besloot seringenkweker en Pramenracevriend Maarten Maarse de dames maar op sleeptouw te nemen en ze bij Brasserie David aan de Pontweg af te zetten. Wordt vervolgd…

(Zie de foto’s in de galerij onder de advertentie van Imanse Aanhangers)

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin