Zotte Wilg maakt zich op voor wildseizoen

(Advertorial) Toen het nog volop zomer was, werd er achter de schermen van restaurant ‘In de Zotte Wilg’ al druk gebrainstormd over het wildseizoen. Chef-kok Peter Struijlaart bedacht talloze smaakvariaties en kwam uiteindelijk tot een selectie van wildgerechten waarop hijzelf bijzonder trots zegt te zijn. “Echt het neusje van de zalm,” zo laat hij weten aan het begin van het wildseizoen. Voor het eerst is het restaurant ook met de Kerst open.
 
Struijlaart staat al vanaf de start van ‘In de Zotte Wilg’ in de keuken van het fraai aan de Kleine Poel gelegen restaurant en is volgens eigenaar en gastheer Peter Schwegler een absolute vakidioot. “in de goede zin van het woord natuurlijk,” verduidelijkt Schwegler. “Altijd bezig met het bedenken en uitproberen van nieuwe recepten. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed. Het wildseizoen brengt het beste in hem naar boven. Ik sta elke keer weer met open mond te kijken hoe hij het allemaal voor elkaar krijgt.”
 
Wild van wild
Zelfs is Schwegler ook dol op deze tijd van het jaar. “Als ik wild zie word ik zelf ook wild. Dat vlees heeft zoveel smaak, daar kan wat mij betreft niks tegenop.”
Er is, zo zegt Schwegler, een mooie keuze gemaakt van verschillende wildgerechten waaraan een combinatie van verrassende garnituur is toegevoegd. Niet alleen maar een gebakken hertenbiefstuk, nee, ook gerookte noten en kastanjepuree en groenten met banyul wijnsaus. Of een roodpootpatrijs met een vulling van paddenstoelen en gedroogd fruit op zuurkool mousseline. “Zeg nou zelf, welk restaurant heeft nou roodpootpatrijs op de kaart?” vraagt Schwegler zich hardop af. Ook gestoofd everzwijn, een parelhoen en een gerookte ganzenborst komen op de kaart voorbij. En nog veel meer lekkers voor een verrassend aantrekkelijke ‘vanaf-prijs’.
 
Kerst
Het lijkt nog ver weg maar bij ‘In de Zotte Wilg’ hebben ze de Kerstdagen al lang in het vizier. “Voor het eerst in ons zeventienjarig bestaan zijn we op allebei de kerstdagen open. Met één shift per avond zodat we de gasten alle tijd geven om lekker te dineren. Er is een heel mooi vier-gangen keuzemenu en live muziek. Wie zeker wil zijn van een tafel, kan vanaf nu reserveren,” aldus Schwegler.
 
Foto's: het team van 'In de Zotte Wilg' met Maria, Joke, Peter en Peter. Op de onderste foto kok Peter Struijlaart. (Foto's Arjen Vos)
 
Café Restaurant In de Zotte Wilg
Uiterweg 27a
1431 AA Aalsmeer
0297 324606
info@zottewilg.nl
zeven dagen geopend
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel