Winterweekend centrum met foodtrucks en kerstliedjes

‘Christmas shopping’ dicht bij huis en gezelligheid. Daar draait het om vandaag, morgen en zondag in Aalsmeer Centrum tijdens het Winterweekend. Ter verhoging van het winkelplezier is er van alles te doen bij de ondernemers in het centrum.

Geen traditionele kerstbraderie zoals andere jaren, maar nieuwe activiteiten. Kraampjes zijn er wel, maar dan op eigen initiatief van de winkeliers. Liefhebbers van kerstliederen komen ook aan hun trekken, want er zal een kerstmannenorkest optreden en op zaterdag kunt u zomaar het Aalsmeerse Dickenskoor tegen het lijf lopen. En zondag treedt de Aalsmeerse band Kadoos op tussen de boeken bij Boekhuis Aalsmeer (zie agenda).

Toet Toet Food
Op het Molenplein zullen een aantal foodtrucks opgesteld staan. Bijzondere voertuigen die omgebouwd zijn tot mobiele eettentjes en waar van alles te verkrijgen is. Vandaag en morgen kunt u de foodtrucks van organisator Toet Toet Food bezoeken voor verschillende specialiteiten. Vanuit een vintage Citroën HY uit 1965 wordt verse frituur verkocht en Barista Smooth Coffee verkoopt koffie- en theespecialiteiten vanuit een 32 jaar oude VW-T3 bus.

Verder is er een stroopwafelkraam met Hollandse lekkernijen en op de koopzondag worden heel de dag gratis poffertjes uitgedeeld aan iedereen. Ondernemersfonds Meer Aalsmeer wil ervoor zorgen dat het winkelend publiek aan niets ontbreekt.

Koop lokaal
Het wordt vaak geroepen ‘koop lokaal’. Meer Aalsmeer wil er alles aan doen dat mensen hun inkopen doen in het eigen dorp. Het draagt bij aan het in stand houden van de Aalsmeerse winkels waarbij persoonlijke service voorop staat.

In november was het rode Sinterklaasboekje verkrijgbaar met waardebonnen. Dit leverde veel positieve reacties op. De bonnen zijn nog tot het eind van deze maand in te leveren bij de deelnemende winkeliers.

En dan was er ook nog de decemberstempelactie. Elke aankoop was goed voor een stempeltje op de actiekaart. Het inleveren van een volle kaart kan prijzen opleveren. Stempels zijn nog steeds te krijgen, maar zorg er snel voor dat de kaart vol komt, want de komende dagen worden de prijswinnaars bekend gemaakt. 

Foto's: Aalsmeers Dickenskoor zingt kerstliederen (foto archief Arjen Vos). Foodtrucks van Toet Toet Food staan op het Molenplein. De molen 'by night' (foto's Meer Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin