Wethouders bezoeken Celieplant en Bouquetnet

Afgelopen vrijdag gingen de wethouders naar Green Park Aalsmeer en bezochten daar Celieplant en Bouquetnet. Het College van B&W bezoekt regelmatig lokale organisaties om te zien wat er leeft en wat belangrijk voor hen is.

Net voor de zomer zijn beide bedrijven gevestigd in een nieuw en duurzaam gebouw aan de Japanlaan op het businesspark. “Het duurzaamste bedrijfsgebouw van Aalsmeer,” volgens directeur John Celie.

Positief over Green Park
Wethouder Economische Zaken Ad Verburg vindt het belangrijk dat dit toonaangevend en sterk groeiend bedrijf zich hier heeft gevestigd. ”Dit is goed voor de economie en de werkgelegenheid met zo’n 200 banen. Ook goed om te horen dat Green Park Aalsmeer voor John Celie de enige juiste keuze was om zijn bedrijf te vestigen. Voordelen zijn dat je in vijf minuten op Schiphol bent en FloraHolland en het bedrijfsleven vlakbij zijn.“

Er is voor Green Park Aalsmeer gekozen door de uitstraling en de goede bereikbaarheid. Maar ook de kennis en aantrekkingskracht rond FloraHolland speelde mee. Celie: “Dit kunnen wij nergens anders ter wereld vinden.”

Wajong
Celieplant B.V. brengt kamer- en tuinplanten vanuit de kwekerijen direct naar de supermarkten. Bouquetnet is in juli overgenomen en vormt de schakel tussen bloementelers en de retail. Het bedrijf heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 m2.

“Na het plaatsen van de zonnepanelen hebben we geen energielasten meer,” legt John Celie uit. “Normaal verdween er dagelijks bij Bouquetnet duizenden liters afvalwater in het riool. Door het recyclen en zuiveren van afvalwater in combinatie met het (her)gebruik van regenwater is het watergebruik tot nul liter teruggebracht. Na het zuiveren voegen we voor het gebruik gelijk voedingsmiddelen toe aan het water voor de bloemen. Op deze schaal is dit uniek in Nederland.

Het bedrijf heeft twee Wajong-medewerkers in dienst die volledig geaccepteerd zijn in het bedrijf. “Ik roep alle bedrijven op om iemand die meer afstand tot de arbeidsmarkt heeft in dienst te nemen.”

Foto: Wethouders Aalsmeer bezoeken Celieplant en Bouquetnet (van links naar rechts: Jop Kluis, John Celie, Gertjan van der Hoeven, Tom Verlaan en Ad Verburg) – foto gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel