Werkreturn specialist in personeelszaken

Vandaag in de zakelijke rubriek 'Bedrijf in Beeld' Werkreturn:
 
‘Ik wens je veel personeel toe…’ Het klinkt nogal eens bij ondernemers die voor zichzelf beginnen. Maar ook: ‘Personeel is je belangrijkste kapitaal.’ Hoe zuinig je als werkgever ook op je medewerkers bent, ziek worden kan iedereen. En dat kost geld. Om hoge kosten en hoofdbrekens te besparen is een goede partner essentieel. Werkreturn is een jonge onderneming met verstand van arbodienstverlening en personeelszaken.
 
Vorig jaar mei opende het dynamische duo Bart Duijst en Robert-Jan Jansen van Werkreturn officieel de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Zwarteweg. Of beter gezegd, dit lieten zij doen. Voor nieuwe burgemeester Jobke Vonk de eerste openingshandeling in Aalsmeer, voor Duijst en Jansen een mijlpaal om vanuit een representatief kantoor actief te zijn.
 
Ontzorgen
Werkreturn ondersteunt bedrijven op het gebied van verzuimbegeleiding, P&O en social return. “Wij doen hetzelfde als een arbodienst, maar werken net even anders,” aldus Duijst, waarbij Jansen aanvult: “Waar wij komen, krijgt verzuim persoonlijke aandacht. Dit resulteert veelal in een verbetering van de verzuimcijfers.”
 
Met effectieve personeelspartner dalen verzuimcijfers
 
Werkreturn is ontstaan doordat Duijst en Jansen inzagen dat er behoefte bestaat aan een hele nieuwe manier van werken. “Wij gaan uit van het totaal ontzorgen van onze klanten,” legt Duijst uit. “Met persoonlijke aandacht en een daadkrachtige aanpak maken wij het verschil. Dat slaat nog beter aan bij bedrijven dan we vooraf hadden ingeschat.”
 
Luisterend oor
Door een luisterend oor te bieden wordt boven water gehaald of het om ziekte gaat of dat er iets anders aan de hand is. Bijvoorbeeld een verstoorde werkrelatie, privéproblematiek of dat de persoon niet op de juiste plek zit.
 
“Gaat het daadwerkelijk om ziekte, dan leggen we contact met een bedrijfsarts. Is er wat anders aan de hand, dan kunnen we een ander traject bewandelen. Doordat we ook P&O-deskundigheid in huis hebben, kunnen we zelf met de betrokken partijen aan tafel gaan om de mogelijkheden te bespreken.”
 
Onafhankelijk
De ervaring van Jansen en Duijst is dat 70 procent van de ziekmeldingen gedragsgerelateerd is. “Wij houden van een pragmatische aanpak waarbij we direct contact hebben met zowel de klant als de medewerker. We willen het verzuimprobleem uit handen nemen en hebben daarbij maar één doel: mensen zo snel mogelijk weer duurzaam aan het werk krijgen. Kijken wat iemand nog wel kan in plaats van wat hij of zij niet kan,” aldus Duijst. 
 
Hij benadrukt dat Werkreturn volstrekt onafhankelijk is. “Daardoor hebben we zelfs wel eens de rol van bemiddelaar of mediator.”
 
 
Ins en outs
Werkreturn kan sneller schakelen als zich problemen voordoen. Bij arbeidsconflicten bijvoorbeeld. Maar ook kan Werkreturn een adviserende en ondersteunende rol spelen voor bedrijven en organisaties die zelf niet over een afdeling personeelszaken beschikken. Of die tijdelijk extra mensen op de afdeling kunnen gebruiken.
 
Werkreturn kan in die gevallen een tijdelijke kracht detacheren of werkzaamheden overnemen. Duijst kent als voormalig P&O-manager alle ‘ins en outs’ van het vak. Met Marlou Stricker hebben Duijst en Jansen er sinds een half jaar een kordate P&O medewerkster bij.
 
Social Return
Steeds meer bedrijven willen sociaal ondernemen. Een van de onderdelen daarvan is social return. Dit houdt in dat ondernemers werkplekken ter beschikking stellen om mensen ‘met achterstand op de arbeidsmarkt’ in dienst te nemen. “Denk hierbij aan langdurig werklozen, ouderen, Wajongers, en mensen die in de bijstand zitten,” legt Jansen uit.
 
Werkreturn helpt klanten ook met de voorbereidingen op de 'Participatiewet' die in 2015 ingaat. Een wet die ondernemers verplicht tot het in dienst nemen van mensen ‘met achterstand op de arbeidsmarkt’. “Wij vinden het een logische ontwikkeling dat de zorg van de overheid naar de ondernemer verschuift. Als bedrijf vertegenwoordig je een dwarsdoorsnee van de bevolking, dus zeggen wij: omarm deze uitdaging en loop er niet voor weg.”
 
Dynamiek
Uit ervaring weten Duijst en Jansen dat er een bijzondere dynamiek ontstaat binnen een bedrijf door een social return-populatie. “Dit is een beweging in de arbeidsmarkt die de oude manier van denken gaat vervangen en iedereen zal raken. Niet alleen maar kijken naar ‘profit’ maar ook ‘people en planet’ centraal stellen. Wij roepen ondernemers op om daar nu al actief in te worden, ideeën in te ontwikkelen en niet te wachten op de wet.”
 
Werkreturn
Zwarteweg 110 D
1431 VM Aalsmeer
085 4895879
www.werkreturn.nl
 
Foto's: de mensen achter Werkreturn, Op de bovense foto van links naar rechts Robert-Jan Jansen, Marlou Stricker en Bart Duijst. Foto's Arjen Vos (AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel