Welke raamdecoratie past het beste bij jouw interieur?

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het beïnvloedt de totale uitstraling van een ruimte. De keuze van de juiste raamdecoratie helpt om de juiste sfeer en stijl te creëren. Daarnaast zijn er ook functionele aspecten. raambekleding kan privacy bieden en regelt de hoeveelheid natuurlijk licht.

De belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij je keuze.
De stijl: deze moet natuurlijk naadloos aansluiten bij de stijl van je interieur. Klassiek, (hotel)chique, minimalistisch of bohemian. Natuurlijk wegen ook de bestaande kleuren en patronen in je interieur mee in je beslissing. Wil je dat de raamdecoratie erg opvalt, of juist naadloos opgaat in de rest van de ruimte, zonder al te veel aandacht te trekken?

Montage
Montage van raamdecoratie is niet altijd eenvoudig. Doe-het-zelven is niet voor iedereen weggelegd. Al dat boren en schroeven is onnodig bij raamdecoratie kunststof kozijnen. Kijk maar eens op internet om te zien dat montage ook eenvoudiger kan.

Functionaliteit
Bedenk voor elke ruimte wat de functie is van de raamdecoratie. Wil je het natuurlijke licht volledig kunnen blokkeren, of wil je de mogelijkheid dit te kunnen regelen met verschillende opties voor de inval van licht? Voor alle ruimtes zal er een bepaalde behoefte zijn aan privacy. Voor de slaapkamer ligt dat voor de hand, maar in de woonkamer kan dat nogal eens variëren. Soms wil je daar veel lichtinval en soms juist weinig, bijvoorbeeld als je TV kijkt. Daarom zijn er enorm veel opties zoals verduisterende gordijnen, transparante jaloezieën, plissegordijnen top down bottom up zonder touwtjes of (lichtfilterende) rolgordijnen.

Welke materialen?
Selecteer de goede materialen voor je raamdecoratie, afhankelijk van je wensen. Er zijn heel veel verschillende materialen op de markt zoals kunststof, hout, stof of aluminium. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor-en nadelen, uitstraling, eigenschappen en niet in de laatste plaats looks! Houten jaloezieën geven bijvoorbeeld vaak een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl aluminium jaloezieën vaker een supermoderne look opleveren. Overweeg alle opties heel zorgvuldig alvorens een keuze te maken. Raamdecoratie vervang je immers niet vaak, moet dus lang meegaan en functioneel zijn en blijven vanaf hrt moment van de montage. Het kan zeker erg nuttig zijn om je te laten adviseren door een specialist in raamdecoratie. Zij weten alles van de laatste trends en de mogelijkheden voor jouw smaak en interieur. Veel succes en plezier bij het uitzoeken.

(Partnerbijdrage Equote)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin