Water staat The Beach aan de lippen

Ruud Vismans met zoon Jeroen en medewerker Nick voor The Beach

Door: Klaas Leegwater. “Dit is zo hartverwarmend, wat een geweldig initiatief.” Een mooier kerstcadeau had Ruud Vismans zich waarschijnlijk niet kunnen wensen. De oprichter van The Beach, de indoor strandlocatie aan de Oosteinderweg, werd afgelopen week aangenaam verrast door een doneeractie, opgezet door een aantal fanatieke beachvolleyballers. Het initiatief leverde binnen vijf dagen ruim 15.000 euro op. “Nu al een prachtig resultaat en een ontzettend lief gebaar,” zegt Vismans maandagmiddag.

The Beach, een begrip in de Nederlandse en internationale beachvolleybalwereld, zit in zwaar weer. Door de coronacrisis liggen sinds maart alle activiteiten stil. Het NK Indoor Beachvolleybal, veel andere sporten, evenementen als Aalsmeer Roest Niet, de Droomdisco, Salsa-avonden, feestavond SPIE konden allemaal niet doorgaan. Het restaurant (afhaalmaaltijden) draait op een laag pitje. Vismans: “Alles bij elkaar een enorme financiële strop. Geen inkomsten maar wel veel doorlopende kosten.”

Ruud houdt de deur symbolisch op een kier

Schuld
De situatie is volgens hem nijpend. “De huurlasten zijn een grote kostenpost. We zijn met de eigenaar van het pand in onderhandeling over verlaging van de maandlasten.” The Beach is gevestigd in het voormalige gebouw van veiling Bloemenlust, een rijksmonument. Ongeveer twee jaar geleden werd vastgoedonderneming Cairn Real Estate eigenaar van het gebouw met een oppervlakte van 8000 vierkante meter. Vismans: “Het lijkt erop dat zij niet veel oog en gevoel hebben voor onze situatie. Ik hoop dat Cairn ons tegemoet komt, anders ziet het er slecht uit. Dan bouwen we zoveel schuld op, dat gaat gewoon niet.” 

Passie voor sport
Dat het water The Beach aan de lippen staat is niet ongemerkt gebleven. Om de familie Vismans moreel en financieel bij te staan werd vorige week door een aantal volleyballers een doneeractie opgezet met de leus ‘Wij willen blijven beachen‘. Eén van de initiatiefnemers is Aalsmeerder Richard Boersma. “We zagen dat het niet goed ging, we vonden dat we iets moesten ondernemen: de familie Vismans ondersteunen, uit passie voor de sport en voor de gezelligheid die altijd in The Beach aanwezig is.”

Na een artikel over de doneeractie op onder meer de website van de volleybalbond werd het initiatief via sociale media snel verspreid. Uit het hele land stroomden bedragen met bijhorende aanmoedigingen binnen. Een greep uit de reacties: The Beach is meer dan zand alleen! Zo’n mooi bedrijf moet altijd blijven bestaan. The Beach in een gebouw met zoveel historie, dat hoort bij Aalsmeer Oost. Dit pareltje mag niet verdwijnen!! Kop op en we smashen ons door de lockdown heen! Alleen maar liefde voor The Beach!

The Beach hoort bij Aalsmeer
De geschonken bedragen variëren van laag tot hoog, van een tientje tot een veelvoud daarvan. Zo doneerde bouwbedrijf Van der Drift uit Aalsmeer duizend euro. “Eén van onze eerste klussen was voor The Beach, mijn dochter heeft er gewerkt, ze verzorgen voor ons bedrijf de kerstborrel, ik kom er zelf vaak…dan bouw je een band op met de eigenaren,” vertelt Jeroen van der Drift, “ik moet er niet aan denken dat The Beach verdwijnt, het hoort bij Aalsmeer. Vandaar onze donatie.” 

Ook Antonio van den Hengel uit Soest, bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland, deed een forse gift. “Maar ik deed dit op persoonlijke titel, als heel goede vriend van Ruud Vismans. Zijn complete levenswerk dreigt weg te vallen,” verklaart Van den Hengel, “ik vind het heel bijzonder dat vaste gasten van een bedrijf dat onder water staat dit soort acties opstarten. Ruud en Irene kunnen niet genoeg geholpen worden. Het zijn enorme harde werkers, fantastische mensen, met veel medewerkers die al lange tijd in dienst zijn.”

Jubileum
Vismans lijkt beduusd door alle reacties en de giften: “Een waanzinnig mooie actie. Het geeft wat rek en tijd om proberen te overleven. In april bestaan we 25 jaar, de afgelopen periode zou in het teken moeten staan van de voorbereidingen op dit jubileum. Dat is allemaal de kop ingedrukt, we moeten nu afwachten hoe het verder gaat. Ik heb twee zoons in het bedrijf zitten, ik zou graag willen dat die een mooie toekomst tegemoet gaan.” 

Maandagavond stond de teller na ruim 250 donaties bijna op 16.000 euro. Streefbedrag is in eerste instantie 25.000 euro. Doneren voor The Beach kan via deze link

Foto’s Jaap Maars

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin