Wat te verwachten van voetbalseizoen 20/21?

(Advertorial) De voetbalcompetities in heel Europa zijn weer begonnen en ook in de Nederlandse Eredivisie rolt de bal weer sinds afgelopen weekend. Iedereen mag weer buiten gaan sporten en wedstrijden gaan weer gespeeld worden. Hoe heeft de corona-crisis alles in de war gegooid en wat kan er verwacht worden de komende maanden? Een beschrijving van de nieuwe voetbalkalender en een blik gericht naar de hoogtepunten voor de Nederlandse voetbalfans.

Door de corona-crisis ziet de kalender er dit jaar wat anders uit dan in andere jaren. Omdat competities en de Champions League tot in augustus duurden is alles een stukje opgeschoven. Daarom starten veel competities later en zullen ook de Europese toernooien later beginnen dan normaal.

Het Nederlands elftal
De competities gaan weer van start en in de komende maanden zijn ook de wedstrijden van Oranje in de Nations League te voorspellen. De tweede editie van de Nations League is net van start gegaan met wedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Polen en Italië. Maar er is meer om naar uit te kijken, want het Nederlands elftal speelt maar liefst acht wedstrijden tot het einde van dit jaar. Het wedstrijdprogramma van Oranje bevat de maanden september, oktober en november zes duels in de Nations League en daarnaast ook nog eens twee oefenduels. Naast Italië en Polen neemt Oranje het in de Nations League ook op tegen Bosnië en Herzegovina. De finales worden volgend jaar in maart gehouden.

De Nations League is natuurlijk een leuk tussendoortje, maar de fans van Oranje zullen vooral hopen dat het EK 2020 volgend jaar doorgaat. Dit jaar werd het toernooi uitgesteld door alle corona-perikelen en met een jaar uitgesteld. In 2021 zal het toernooi alsnog afgewerkt moeten worden, in dezelfde periode als dit jaar het geval zou zijn geweest.

De Eredivisie
Als de interlands erop zitten, zal half september ook de Eredivisie weer van start gaan. Afgelopen seizoen eindigde Ajax als eerste, maar werd er geen kampioen uitgeroepen. De competitie kon niet worden afgemaakt en AZ was het absoluut niet eens met het feit dat Ajax rechtstreeks de Champions League in mocht op basis van het doelsaldo. De Alkmaarders tekenden bezwaar aan, maar werden zowel bij de KNVB als bij de UEFA aan de kant gezet. Behalve dat Ajax uitgeroepen werd tot nummer één, besloot de KNVB ook geen promotie en degradatie plaats te laten vinden. Een hard gelag voor SC Cambuur Leeuwarden, die afgetekend eerste stonden in de Keuken Kampioen divisie.

De favorieten voor komend seizoen zijn net als de afgelopen jaargangen natuurlijk weer de traditionele top drie met Ajax, PSV en Feyenoord. Afgelopen jaar was het echter AZ dat de belangrijkste uitdager van de Amsterdammers was. De verwachting is ook zeker dat de Alkmaarders komend seizoen opnieuw meedoen om de bovenste plaatsen. Ook FC Utrecht zou graag de aanval op de top drie openen. Ze hebben flink geïnvesteerd met onder andere Eljero Elia in de gelederen.

Voor de voetbalfans van de andere clubs zal er eveneens genoeg te genieten zijn. De strijd om Europese tickets zal weer losbarsten, maar ook de strijd tegen degradatie zal weer ongekend spannend worden. Genoeg om naar uit te kijken dus, als corona niet opnieuw roet in het eten gooit in het nieuwe seizoen.

Europees voetbal
Wanneer in oktober de eerste interlands gespeeld worden en de competities weer in gang getrokken zijn, kan er ook weer spektakel verwacht worden in de Europa League en Champions League. Ajax is dit seizoen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en ook Feyenoord zal samen met AZ sowieso in de Europa League spelen. Gegarandeerd minstens drie Nederlandse ploegen actief in Europa dus. Willem II en PSV mogen in de voorrondes proberen zich alsnog te plaatsen.

We kijken natuurlijk naar de Nederlandse clubs, maar ook met de Europese topclubs zal er genoeg te genieten zijn in de nieuwe jaargang. Wie zal er komend jaar weer om de Champions League titel strijden?

De topcompetities in Europa
Alsof al het bovenstaande nog niet genoeg is, kan ook het Duitse, Italiaanse, Spaanse en Engelse voetbal weer gevolgd worden. De Premier League, Bundesliga, Serie A en de Primera Division werden in tegenstelling tot de Eredivisie wel afgewerkt afgelopen seizoen met respectievelijk Liverpool, Bayern München, Juventus en Real Madrid als kampioenen.

Komend jaar opnieuw gegarandeerd topvoetbal in de vier grootste competities van Europa, waar Ronald Koeman mag proberen Barcelona weer op de rails te krijgen en Peter Bosz in Duitsland de hegemonie van Bayern München zal proberen aan te vallen. Krijgt iemand in Italië Juventus klein het komende jaar? En wie zal boven komen drijven aan de top in Engeland? We gaan het allemaal zien komend jaar.

Tekst en foto’s Vime Digital

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel