Jeugd mag weer (buiten) sporten

Op de verschillende sportvelden vliegen de ballen weer ouderwets in het rond. Kinderen onder de achttien jaar hebben de diverse trainingen hervat en laten blijken dat ze daar hard aan toe waren. Vorige week werden er voor het eerst weer tennislessen bij All Out gegeven, bij VZOD werd er gekorfbald en gisteren zijn de trainingen bij FC Aalsmeer gestart. Binnensportaccommodaties blijven tot 1 september gesloten al laat de ESA weten dat het binnenzwembad wel op korte termijn open gaat.

Om de voetbaltraining mogelijk te maken moest er behoorlijk wat georganiseerd worden. In samenwerking met ESA en de gemeente is FC Aalsmeer tot een protocol gekomen om de trainingen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Alles om maar niet te dicht bij elkaar in de buurt te komen. Over alles is de laatste weken goed nagedacht, zo laat voorzitter Eef Niezing weten. “Zowel de gemeente als de club realiseert zich dat iedereen staat te trappelen om weer te mogen voetballen. Om het in goede banen te leiden zijn er twee plaatsen waar fietsen gestald kunnen worden zodat komende en gaande groepen elkaar niet in de weg zitten. Daarbij hebben we ook al een half uur tijd tussen het einde van de training van de ene groep en het begin van de andere. Verder mogen er geen ouders op het complex en zijn kantine en kleedkamers gesloten. Wc’s mogen alleen in uiterste nood worden gebruikt. De leden zijn uitgebreid op de hoogte gesteld van de maatregelen.”

Bij de trainingen, gistermiddag gestart door de ‘meiden onder 13 jaar klein veld’, staan bij de entree van het sportpark tafels met spuitflacons waarmee de handen ontsmet kunnen worden bij het betreden van het complex. Na elke training wordt ook het materiaal met reinigingsmiddel onder handen genomen.

Puzzel
Vooral het jeugdbestuur heeft zijn handen vol gehad aan het opzetten van de trainingen in coronatijd. Jeugdvoorzitter Ruben Uithol is blij dat de jeugd weer een balletje kan trappen: “Het is goed dat de kinderen in beweging komen en elkaar weer zien. Maar omdat er geen wedstrijden meer zijn, is het meer bezig zijn met een bal en met elkaar dan dat je met een specifiek doel traint,” aldus Uithol die er een hele puzzel aan gehad heeft om de organisatie rond te krijgen. Het moet volgens hem niet te druk worden op de velden dus deze dag wordt er met 60 meiden getraind op twee velden. Ze doen wat passingoefeningen en afwerkvormen om het balgevoel terug te krijgen. “We laten de groepen vooral veel partijtjes spelen, want dat hebben ze het meeste gemist,” aldus de jeugdvoorzitter.

De meiden zelf hebben er duidelijk plezier in. De ballen schieten nog met regelmaat van de schoen waarmee het nut van de training duidelijk wordt. Hoe vinden ze het zelf dat ze weer kunnen sporten? “Leuk!” klink het enthousiast,” vooral omdat we nu weer met elkaar mogen voetballen…”

Terugkomend op de plannen om het binnenzwembad weer te openen; daar wordt momenteel overleg over gepleegd. Zodra er meer duidelijkheid is over de voorwaarden waarop het bad open kan, zullen we daar op deze site melding van doen.

Tekst en foto’s Arjen Vos

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel